Vattenfall en Greenchoice winnaars Energie Awards 2019

12 maart 2020

 

Vattenfall is in 2019 als ‘beste energieleverancier’ naar voren gekomen. Zilver gaat naar UnitedConsumers en brons is dit jaar voor Oxxio. Greenchoice wint de titel ‘beste groene energieleverancier’, een Energie Award gebaseerd op energieleveranciers die 100% groene stroom uit Nederland aanbieden. Om bij te dragen aan markttransparantie en om energieleveranciers te stimuleren de beste prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden, organiseert Pricewise jaarlijks de Energie Awards. De uitslagen van de Pricewise Energie Awards 2019 zijn gebaseerd op duizenden klantreviews, de prijsstelling en verkopen van energiecontracten.

 

Verkoop nieuw onderdeel awards

Hans de Kok, directeur van Pricewise: “De Pricewise Energie Awards zijn voor vijftig procent gebaseerd op klantbeoordelingen, vijfentwintig procent prijsstelling en de overige vijfentwintig procent bestaat uit het aantal verkopen.” Het onderdeel verkoop is sinds 2020 een nieuw onderdeel van de Awards en wordt gezien als een indicatie van wat de klant wil. De gemiddelde rapportcijfers van de energieleveranciers liggen dit jaar tussen de 6,8 en de 8,4.  

Vattenfall de beste leverancier

Vattenfall had heel 2019 scherp geprijsde energiecontracten en hoge klantenbeoordelingen. De leverancier heeft daarnaast de meeste energiecontracten verkocht en scoort daarom een 10 op verkoop. Vandaar dat Vattenfall er met een ​Gouden Energie Award​ vandoor gaat. De top 3 is voor Vattenfall (vorig jaar Nuon) niet geheel onbekend, vorig jaar werd deze leverancier tweede. Die ​Zilveren Award​ is nu voor UnitedConsumers. Deze leverancier scoort een 10 op prijsstelling en behoort daarmee tot de goedkoopste aanbieders. De derde plek en ​Bronzen Award​ gaat dit jaar naar de winnaar van vorig jaar: Oxxio. Het rapportcijfer van Oxxio en UnitedConsumers is even hoog, maar in het onderzoek telt klanttevredenheid zwaarder mee en daar scoort UnitedConsumers hoger op. Daarmee eindigt Oxxio na drie jaar op een rij te winnen op een welverdiende derde plaats.

Greenchoice wint groene award

Greenchoice scoort in 2019 het hoogste van alle leveranciers in de categorie ‘100% groene stroom uit Nederland’ en wint daarmee de Award voor de ‘​beste groene leverancier​’. Greenchoice heeft daarnaast de hoogste klantbeoordeling (8,2).

Marieke van den Hoek, commercieel directeur Greenchoice:

“Dat we ons de beste groene energieleverancier van Nederland mogen noemen, maakt me trots. Vooral omdat we van alle leveranciers de hoogste score op klanttevredenheid hebben behaald. Het toont weer aan dat onze klanten waarderen wat we doen.”

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice voorloper op energiemarkt

20 november 2018

Kamperen met de elektrische auto

21 oktober 2016

Dierenbescherming en Greenchoice gaan voor 100% DIERZAAM

16 april 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg