Elke trui heeft een verhaal

Marjet Heins • 07 december 2015

Nu echt alle blaadjes van de bomen zijn gestormd en de ochtenden steeds donkerder worden, is het echt tijd voor Warmetruiendag. Stiekem zijn wij al begonnen, want een warme trui doe je natuurlijk niet alleen aan op 1 dag, maar de hele winter. Als communicatie & marketingadviseur bij Greenchoice por ik iedereen dus op om nu al mee te doen.

 

Het oranje streepje

In mijn kast ligt een geweven vest, gemaakt door -hoe kan het ook anders- mijn oma. Ze maakte die ooit voor mijn vader in de jaren zeventig. En dus is het vest enorm, bruin én met een klein speels oranje streepje. Want ze wilde wel wat kleur, alleen bruin was zo saai. Mijn vader vond dat oranje streepje maar stom. Ik viste de trui van onze rommelzolder en sleep hem al vele jaren met me mee.

 

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel

Die les hoort wat mij betreft bij Warmetruiendag. Al mag van mij die regen heel snel snel plaats maken voor sneeuw en ijspret. Schaatsen en sneeuwballen gooien. En ja, dan is het koud. En nee dat is niet erg. Het weer geeft ons eindeloze gespreksstof en minstens zoveel redenen om je kleding en je gedrag daarop aan te passen. Noem mij rebels maar ik erger me aan openstaande winkeldeuren als het vriest, aan verwarmingen op 25 graden in de winter en aan een winterjas ontworpen voor de mediterrane winters.

 

Speciale truien uit Nepal

Mijn enorme vest krijgt echter concurrentie. Onlangs ontmoette ik Jacqui, een van onze klanten. Haar bedrijfje Good to Give levert fairtrade cashmere truien vanuit een kleine weverij in Nepal. Zo helpen ze mensen daar hun leven weer opbouwen na de aardbevingen en hebben wij superwarme truien. Dat bleek een prachtige kans om samen te werken. Voor onze Warmetruiendag maken ze een speciale warme trui met 40% korting. Wat mij betreft een tip voor iedereen die nog nadenkt over leuke wintercadeaus. Bekijk de trui.

 

Lievelingstrui

Het vest van mijn oma draag ik trouwens eigenlijk alleen thuis. Te dik voor onder mijn winterjas namelijk. Het mooiste is dat het vest nog steeds (of misschien wel weer) in de categorie hip valt. Waarschijnlijk juist vanwege het oranje streepje wat mijn vader stom vond. En ik draag hem graag. Het is –tot op heden- mijn lievelingstrui. Wat is het verhaal van jouw trui?

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Algemeen directeur Greenchoice kondigt vertrek aan

07 mei 2020

3000e woning met zonnepanelen

18 juli 2018

Vooroplopers en aanpakkers gezocht

12 april 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg