Nederland gaat voor groene stunters

25 januari 2017

De energiemarkt is aan het veranderen! Steeds minder mensen houden vast aan hun traditionele energieleverancier en stappen over naar een groene energieleverancier. Van de vijf energieleveranciers die dit jaar per saldo de meeste nieuwe klanten mocht verwelkomen, vallen maarliefst drie leveranciers onder de groene voorlopers. Een duidelijke boodschap dat groen én voordelig meer dan goed samengaan.

Voor het vijfde jaar op rij heeft vergelijkingswebsite EasySwitch.nl onder ruim 70.000 huishoudens onderzocht welke energieleveranciers het afgelopen jaar de meeste nieuwe klanten mocht verwelkomen, en welke de meeste hebben verloren. Over het jaar 2016 komt, naast Oxxio, Greenchoice als winnaar naar voren. Als enige traditionele energieleverancier van de 'grote 4' volgt Eneco in de top 3 en daarna nieuwkomers Pure Energie en Energieflex.

Nederland wordt dus groener, en gelukkig maar. Ten opzichte van 2015 zijn in 2016 meer consumenten overgestapt naar een groene energieleverancier. Het percentage overstappers is afgelopen jaar toegenomen van 23 tot 28 procent blijkt uit dit onderzoek. Dat groene energie niet langer duurder is dan grijze energie was al bekend, en in 2016 waren consumenten zelfs het voordeligst uit met groene energie. Deze trend zal zich in 2017 voortzetten. Dit zijn onderzoeken waar we vrolijk van worden, en wij denken u ook.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Gemeenten in Groene Metropoolregio kopen 100 procent lokaal opgewekte groene stroom in

01 maart 2022

ATELIER: Greenchoice werkt mee aan energiepositieve districten

22 februari 2021

Stroom van de zon!

23 januari 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg