Duurzaam energiecluster verlengt keuze voor Greenchoice

Nieuwsbericht • 18 maart 2015

Een van de grootste groene energieproductieclusters van Nederland, het Duurzame Energiecluster van Ekwadraat, verlengt haar contract met Greenchoice. Het energiecluster levert al jaren groene stroom aan ons en blijft dat minstens tot 2018 doen. De circa 30 aangesloten producenten krijgen bij Greenchoice wéér de beste voorwaarden en opbrengsten voor hun groene stroom.

Dat is te danken aan de actieve koppeling die wij maken tussen de prijs die de eindklant voor de stroom betaalt en de vergoeding die de producenten krijgen. Geen enkele andere leverancier werkt op die manier. Het cluster produceert voor 45.000 huishoudens per jaar aan groene stroom uit biovergisting en biomassa.

Bas Waldekker van Greenchoice: ‘Dankzij die bijzondere prijskoppeling krijgen de producenten die groene stroom aan ons leveren meer dan op de energiemarkt zelf. Wij investeren daar op onze beurt graag in. Zo houden we de zekerheden voor iedereen hoog en zorgen we ervoor dat groene stroom produceren aantrekkelijk blijft.’

De samenwerking

Mark van Seventer, initiator en coördinator van Ekwadraat: ‘Het energiecluster levert inmiddels al meer dan vijf jaar groene stroom aan Greenchoice. De flexibiliteit in de samenwerking bevalt hen uitstekend. Het energiecluster kan zich ook goed vinden in de visie van Greenchoice. Die zich richt op een lokale aanpak om zoveel mogelijk groene stroom uit Nederland te halen. Op deze manier worden investeringen in de lokale productie gestimuleerd.’

Ekwadraat helpt de producenten onder meer met vragen over techniek, de juiste grondstoffen en eventuele subsidies.

‘Leuk om te weten is dat onlangs een groot aantal Ekwadraat-medewerkers spontaan als collectief overstapte op groen gas via Greenchoice. Veel biovergisters zijn daar ook mee bezig of over aan het nadenken. Dat stimuleren we ook graag want hoe meer écht groene energie in Nederland, hoe beter,’ aldus Bas Waldekker.

Contact voor mediavragen: Bas Waldekker, 06 - 14 99 71 11

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Energiebelasting 2016 vastgesteld

08 januari 2016

Van quickscan naar eigen groene stroom

04 maart 2016

Hang een prijskaartje aan klimaatschade

23 november 2015
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg