Duidelijkheid voor Greenchoice na uitspraak Ondernemingskamer

10 juli 2014

Gisteren deed de Ondernemingskamer uitspraak in twee rechtszaken tussen aandeelhouders van ons bedrijf. Daar zijn wij erg blij mee. Greenchoice is eigenlijk geen partij in het conflict maar wel onderwerp ervan. En daar hadden we last van. Dankzij de uitspraak van het Gerechtshof is er nu duidelijkheid op een flink aantal punten die voor ons van groot belang zijn om ons dagelijkse werk goed te kunnen blijven doen en onze duurzame doelen te halen.

Kort gezegd komt het erop neer dat er een langslepend verschil van inzicht is tussen aandeelhouders over het in het verleden gevoerde beleid; dit naar aanleiding van een boetezaak uit 2011. Dit was onderwerp van een onderzoek van de Ondernemingskamer. Wij hebben als bedrijf onze eigen stem laten horen om daarin de juiste feiten en analyses ter tafel te laten komen. De uitspraak heeft onder andere tot gevolg dat Greenchoice een Raad van Commissarissen krijgt en vervolgens ook een definitief statutair bestuur.

Dat betekent voor ons dat we onze keuzes als onafhankelijk groen energiebedrijf nog veel beter en sneller kunnen maken. Zo kunnen we onze duurzame visie krachtig uitvoeren, groene energieprojecten opzetten en ons inzetten voor ons groeiend aantal klanten.

We zijn trots op het vertrouwen dat wij al twaalf jaar lang verdienen en krijgen van klanten en partners. Die net als wij geloven in een duurzame wereld waar alle energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Feit is dat wij met 250 medewerkers ons elke dag weer met deskundigheid en enthousiasme inzetten voor datgene waar we goed in zijn: werken aan een duurzamere wereld.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Gr​eenchoice opnieuw hoofdsponsor van Evenement HIER opgewekt

16 oktober 2017

Greenchoice neemt belang in Energie Transitie Groep

11 december 2018

Ekwadraat en Greenchoice verlengen contract

13 oktober 2017
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6655 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg