De eerste Echt Groene Kerstboom

Raymond Reints • 17 december 2015

‘s Nachts hoort men te slapen, niet te werken. Uitputting, een lichte hoofdpijn en de wetenschap dat morgen geen verandering in petto heeft, zijn troef van de dag. De lichten van onze studio branden eenzaam in het pand waar meer dan 100 creatieve bedrijven zijn gehuisvest. We zitten er doorheen. Toch is er een onstuitbare drijfveer die ons op de been houdt. De enkele resterende dagen vormen de subtiele – doch onsubtiele- inleiding naar dé mijlpaal waar we maandenlang naartoe hebben gewerkt: het lanceringsevenement van ’s werelds eerste Echt Groene Kerstboom. Ik denk terug aan het moment waarop het allemaal begon, grofweg drie maanden geleden.

 

Duurzaamheid tijdens de kerst 

Een willekeurige werkdag bracht een willekeurige vlaag van willekeurige inspiratie. Het project waar we aan werkten werd per direct ‘on hold’ gezet om ons magische idee, duurzaamheid tijdens de kerst, op een ludieke manier onder de aandacht te brengen en verder uit te werken. Snel evolueerde het idee van een vaag beginconcept naar een concreet en uitvoerbaar plan.

Wij gaan ’s wereld eerste Echt Groene Kerstboom maken: een kerstboom waarbij alle, voor de boom benodigde, energie helemaal duurzaam wordt opgewekt met twee fietsen die naast de boom staan. Hoe harder je trapt, hoe meer lichten er aan gaan en hoe harder de kerstmuziek klinkt. En wanneer alle lichten aanstaan, krijg je een persoonlijk bedankje van de boom, doordat alle verlichting gaat dansen op de muziek.

 

Bomen in Tanzania 

Maar hoe gaan we dit project tot leven brengen? Welke duurzaamheidsambassadeurs willen dit project steunen? Wie vragen we daarvoor? Ja, u raadt het; Greenchoice was één van de eerste partijen die ik benaderde. Een antwoord op mijn e-mail volgde de dag erop. Vier weken later was de kogel door de spreekwoordelijke kerk: Greenchoice werd hoofdsponsor.

Samen tilden we het concept naar een hoger niveau: per keer dat de boom helemaal aan gaat, wordt door Greenchoice één vierkante meter aan bomen geschonken aan het bosproject van Greenchoice in Tanzania. En die fietsen? Die kunt u winnen door een selfie op de fiets te maken en die te delen op social media.

 

Komt u langs? 

En nu gaat het toch echt gebeuren. ’s Werelds Echt Groene Kerstboom is een feit. De boom staat tot 6 januari 2016 op Hoog Catharijne. Komt u ook fietsen voor duurzaamheid?

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice, Natuurmonumenten en Landal GreenParks werken aan nieuwe natuur

06 november 2017

160 zonnepanelen op Rotterdams monumentaal pand

26 oktober 2017

Greenchoice voor zesde keer op rij in top 3 Sustainable Brand Index

31 maart 2022
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg