Coöperatie Ondergrond winnaar van personeelsactie Greenchoice

20 mei 2020

Coöperatie Ondergrond is de unaniem gekozen winnaar van een interne actie die Greenchoice eerder dit jaar hield. Vanwege de Nationale Complimentendag doneerde Greenchoice voor ieder compliment een bedrag voor een gezamenlijk goed en duurzaam doel. Dit jaar was Coöperatie Ondergrond de groene winnaar. Wie zijn dit en wat hebben ze met voedselbossen?

Voedselbossen
Het groene doel dat met een overtuigende meerderheid van stemmen won is Coöperatie Ondergrond, dat met name in Rotterdam meerdere voedselbossen en -bostuinen ontwikkelt. Waarom wonnen juist zij een aanmoedigingspremie? Het is een coöperatieve vereniging van sociaal ondernemers zonder winstsoogmerk, die werken op basis van voedselbosprincipes. Door de balans te houden tussen winstgevende en onrendabele delen realiseert Ondergrond op eigen kracht ecologische en sociale doelen op basis van voedselbossystemen. Waarom voedselbos? De redenen zijn overtuigend: voedselbossen slaan CO2 op, houden water vast en verkoelen de omgeving waardoor zij bijdragen aan een duurzame, gezonde en leefbare omgeving. Bovendien bieden ze een duurzaam alternatief voor de huidige landbouw.

Overtuin bij Trompenburg
Onderdeel van Cooperatie Ondergrond is onder meer Voedselbos de Overtuin in Rotterdam. Deze locatie biedt ruimte voor ontmoeting, educatie, recreatie en participatie op het gebied van natuur en voedsel. In de tuin kan iedereen ervaren wat een voedselbos is, hoe het werkt en hoe het eruit ziet. Het is een samenwerking tussen Trompenburg Tuinen&Arboretum, Moestuinman, Rotterdams Forest Garden Netwerk. Coöperatie Ondergrond en St. Voedselbosbouw.

Nederland vergroenen
Greenchoice behoort inmiddels tot de grootste bosbeschermers ter wereld. Samen met onze klanten investeren we in het behoud en herstel van bossen en natuurgebieden. De activiteiten van de coöperatie passen goed bij onze ambitie Nederland verder te vergroenen en bij onze bosprojecten in Nederland. Voedselbossen zorgen voor een grotere biodiversiteit en dragen bij aan de opslag van CO2. Daarom participeren wij ook in voedselbossen van onder meer Universiteit Wageningen, Stichting Voedselbosbouw en Staatsbosheer. Meer weten over onze wereldwijde bosprojecten? Kijk hier voor meer informatie.


Max de Corte, mede-oprichter van Coöperatie Ondergrond:

"Met Coöperatie Ondergrond ontwikkelen we niet alleen voedselbossen; we cultiveren een vruchtbare maatschappelijke bodem voor deze plekken, door de sociale, culturele, financiële en ruimtelijke condities te creëren waarin ze kunnen groeien en bloeien, onder andere door educatie. Met een blik op de toekomst zien we een duurzame samenleving voor ons die is ingericht en georganiseerd volgens voedselbosprincipes.”

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice gaat daken kraken

06 mei 2019

Duidelijkheid voor Greenchoice na uitspraak Ondernemingskamer

10 juli 2014

Gratis groene stroom voor voedselbank dankzij Winddelers

12 december 2014
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg