De grote Warmetruiendag Klimaatautomaat donderdag 18 januari in Rotterdam

16 januari 2018

Als aankondiging van én ter voorbereiding op Warmetruiendag wordt op donderdag 18 januari op het Centraal Station van Rotterdam ’s-lands eerste ‘vending machine’ voor truien neergezet. De Grote Warmetruiendag Klimaatautomaat bevat speciale truien voor Warmetruiendag, die voorbijgangers kunnen verkrijgen door op de machine een klimaattest in te vullen. De truien zijn duurzaam geproduceerd en bedrukt met een tekst van Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam. 

 

Op vrijdag 2 februari is het voor de twaalfde keer Warmetruiendag: dé dag waarop in Nederland massaal de verwarming lager wordt gezet. In warme truien gaan Nederlanders samen het klimaatprobleem te lijf; thuis en op het werk. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2. Warmetruiendag is met inmiddels bijna twee miljoen deelnemers de grootste jaarlijkse klimaatactie van ons land.

 

Tim den Besten en Helga van Leur 

Van 13.30 – 15.00 uur is Tim den Besten als host bij de Klimaatautomaat in Rotterdam aanwezig. Hij zal voorbijgangers aanspreken, korte interviews houden over hun energiegedrag en mensen aansporen om de klimaattest in te vullen. Om 14 uur komt ook Helga van Leur, ambassadeur van Klimaatverbond Nederland, langs om zich ook op Warmetruiendag voor te bereiden en een trui uit de machine te halen. 

 

Organisatie

Warmetruiendag wordt sinds 2013 samen georganiseerd door het netwerk van decentrale overheden Klimaatverbond Nederland en groene energieleverancier Greenchoice. Zij willen een schonere wereld creëren door zuinig en slim met energie om te gaan.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

 

Waar: Rotterdam Centraal Station

Wanneer: Donderdag 18 januari, 11.00 – 16.00 uur 

Wat: De Grote Warmetruiendag Klimaatautomaat 

 

Tussen 14.00 en 14.45 uur zijn Helga van Leur en Tim den Besten aanwezig

 

Interviews zijn uiteraard mogelijk. Graag vooraf even aanmelden. Daarvoor en voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice jaarverslag 2021

04 juli 2022

Nederland gaat voor groene stunters

25 januari 2017

Greenchoice op de Nationale Klimaattop: groots in CO₂-compensatie

03 november 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg