Bekijk het van de zonnige (en winderige) kant

Nieuwsbericht • 04 december 2015

Wat voor energieweer wordt het de komende dagen? Sinds deze week is de nieuwe online televisiezender Ecoland.tv in de lucht. Onder het motto All together now maakt - onder andere oprichter weerman Reinier van den Berg - informatie over duurzaamheid voor een groot publiek toegankelijk. Wij sponsoren het energieweerbericht dat elke werkdag laat zien wat de zon en de wind aan stroom opleveren.

 

Duurzame energie

Reinier: “Een belangrijk terugkerend thema op Ecoland.tv is energie. De transitie naar 100% duurzame energie zoals wind- en zonne-energie, is een voorwaarde voor een duurzame samenleving. Daarom begint de nieuwe zender ook direct met een uniek nieuw soort weerbericht: het energieweerbericht.”

 

Energieweerbericht

MeteoGroup produceert op werkdagen het energieweerbericht en Greenchoice is hoofdsponsor daarvan. Onze marketing manager Marieke van den Hoek zegt daarover: “We willen graag iedereen baas maken over zijn eigen energie. Door energie te besparen, maar ook door zelf energie op te wekken. Het energieweerbericht laat zien wat het je oplevert als je zelf opwekt. Dat is weer een stap in de goede richting om baas te worden over je eigen energie.”

 

Dagelijkse opbrengst

Reinier van den Berg: “Het energieweerbericht maakt de concrete vertaling naar de dagelijkse opbrengst van zonne-energie en windenergie, tot vijf dagen vooruit. Om letterlijk en figuurlijk de kracht te laten zien van zonne-energie en windenergie, wordt de opbrengst niet uitgedrukt in kilowattuur (kWh)*. De opbrengst van zonnepanelen vertalen we naar eurocent om te laten zien wat panelen bij benadering opbrengen. De opbrengst van windturbines laten we zien als het aantal huishoudens dat voor hun dagelijkse stroomverbruik met de actuele windomstandigheden zou kunnen draaien op die ene windmolen.”

 

Ecoland.tv

Ecoland.tv wil doorgroeien tot een digitale zender die 24 uur per dag aandacht besteedt aan duurzaamheid: over uitvindingen, innovatie en wat mensen zelf kunnen doen. Ecoland.tv werkt samen met Greenchoice en Meewind voor wat betreft het energieweerbericht. Daarnaast werkt Ecoland.tv voor ieder thema samen met andere partners. Bekijk het weerbericht hieronder.

*Op Ecoland.tv staat een uitgebreide uitleg van de berekening van de opbrengsten van zon en wind.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Wat beïnvloedt uw prijs? Wij leggen het graag uit.

08 december 2016

De Groene Stroomfabriek heet nu Greenchoice Zakelijk 

01 november 2021

Samen aandacht vragen voor het belang van de natuur

15 oktober 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg