Aanvullende maatregelen om energiebesparing te versnellen

24 mei 2017

De overheid en bedrijven in de energiesector hebben deze week in een besparingsconvenant. Deze afspraken volgen op het Energieakkoord uit 2013. Het moet leiden tot 10 PJ extra energiebesparing in de gebouwde omgeving. Die besparing staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens.

160 miljoen euro extra subsidie

De overheid ondersteunt de afspraken in het convenant door van 2017 tot en met 2020 in totaal 160 miljoen euro extra subsidie ter beschikking te stellen voor duurzame maatregelen zoals warmtepompen en zonneboilers. Ook technieken die klanten extra inzicht verschaffen in hun energieverbruik, zoals slimme thermostaten, zullen door de overheid worden ondersteund.

Inzicht in energieverbruik

Een andere maatregel betreft het inzicht in energieverbruik. In het convenant is afgesproken dat huishoudens met een slimme meter vanaf 2018 maandelijks inzicht in hun energieverbruik krijgen. In verschillende media werd gezegd dat iedereen dat inzicht al vanaf 1 januari maandelijks krijgt. Dit klopt echter niet. In januari moeten de concrete aanpassingen om het maandelijkse overzicht mogelijk te maken wél klaar zijn. Zo mogen wij op dit moment bijvoorbeeld de meterstanden ‘slechts’ 6x per jaar uitlezen. Voordat een maandelijks overzicht mogelijk is, moet dat eerst nog wettelijk in orde worden gemaakt. Dit geldt voor iedere energieleverancier.

BOKS. Lekker bezig met je energie!

Maandelijks overzicht in 2018 of niet, inzicht in het energieverbuik is voor onze klanten met een slimme meter nu al heel eenvoudig. Met BOKS. Daarmee krijg je specifiek inzicht in het verbruik per apparaat(groep) en kun je meedoen aan uitdagingen die je helpen om energie te besparen. 

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Energiecoöperaties wekken stroom op voor bijna kwart miljoen huishoudens

29 november 2019

Zonnepanelen tennispark binnen een maand verdeeld

25 september 2015

Financiering windpark Greenport Venlo rond

23 april 2021
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg