Zon, bier en energie combineren

Meer over ZonnepanelenDelen

Door het jaar heen organiseert Greenchoice met partner ZonnepanelenDelen crowdfundingprojecten waarbij mensen duurzaam investeren in zon. In 2020 leggen we panelen op het dak van een verzamelgebouw in Utrecht. Laat nou net craft beer brouwerij vandeStreek in dat gebouw zitten! Daar wordt straks dus bier gebrouwen via zelf opgewekte stroom van de panelen op het dak. En ZonnepanelenDelen kijkt nooit alleen óp het dak, maar ook of er onder het dak iets interessants te vinden is voor de crowdfunders. Naast het onder de aandacht brengen van de crowdfunding, willen we op andere manieren duurzaam investeren in elkaar. Want wij geloven dat we juist samen het verschil kunnen maken. Zo besloten we zon, bier en energie te combineren. Hieronder vertellen we je hoe we dit hebben aangepakt.

Lokale opwekking

Om onze ideale toekomst zo snel mogelijk voor elkaar te boksen, zijn wij de versneller en verbinder van groene stroom. We voorzien onze klanten van 100% groene stroom en bieden hulp bij het zelf opwekken ervan. Duurzaam investeren in lokale energieprojecten is een van de manieren waarop we dat doen, zoals nu op het dak van Brouwerij vandeStreek in Utrecht via de samenwerking met ZonnepanelenDelen.

Samen van de zon genieten

Greenchoice en ZonnepanelenDelen werken sinds 2014 samen. ZonnepanelenDelen is een online platform dat initiatieven en gebouweigenaren helpt met het organiseren van crowdfunding voor hun zonne-energiesysteem. Op deze manier biedt ZonnepanelenDelen iedereen de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een bijdrage te leveren aan meer duurzame stroom in Nederland. 

In 2020 lanceerden we samen het project op het dak van Brouwerij vandeStreek, waar iedereen zonder geschikt dak toch duurzaam kan investeren in zonnepanelen. Die er bovendien voor zorgen dat de biertjes voortaan worden gebrouwen op zelf opgewekte stroom.

Utrechtse Brouwerij vandeStreek brouwt uitdagende bieren. Co-founder Ronald van de Streek: "Onze bieren verkopen we grotendeels aan lokale horeca en slijterijen in Utrecht en omgeving. Smaak staat voorop als we nieuwe bieren voor de bewuste consument ontwikkelen. Zo is een van onze bekendste bieren de Playground Non Alcoholic IPA, een IPA vol van smaak met <0,5% alcohol. In 2020 lanceerden wij de eerste LowCal-IPA van Nederland met slechts 99 calorieën per blikje, bijna 30% minder dan een regulier blikje pils."

Duurzaam investeren in Utrecht

Dus, heb je zelf geen plek voor zonnepanelen of kun je er geen genoeg van krijgen? Jij kan ook meedoen! Begin juli 2020 startte de crowdfunding voor dit project in Utrecht. Ook duurzaam investeren in zon op het dak van gedeelde panden? Hou de projectpagina van ZonnepanelenDelen in de gaten en doe mee.