Btw-teruggave
zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Door je eigen zonne-energie op te wekken maak jij een groot verschil voor het milieu. De aanschaf van zonnepanelen is een investering in de toekomst, die zichzelf terugverdient. Als zonnepanelen eigenaar zijn er meer financiële voordelen. Zo kan iedereen die ná 20 juni 2013 een factuur heeft ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen de betaalde btw hierop terugvragen. En dat levert geld op. Waar moet je rekening mee houden bij het terugvragen van de btw over jouw zonnepanelen? Lees hier hoe Greenchoice daar graag bij helpt.

Lees meer over

Btw-service van Greenchoice

Wil jij vooral lekker groen bezig zijn en je niet met btw-teruggave over zonnepanelen bezig houden? Maar wél honderden euro’s terugkrijgen? Geef dan de btw-teruggave en de verdere administratie uit handen aan Greenchoice. Tijdens het adviesgesprek voor het aanbod op maat vragen we jou of je gebruik wilt maken van de btw-teruggave service. Wil je dat? Dan zetten we jouw gegevens na de installatie van zonnepanelen door naar onze partner de Centrale BTW Teruggave. Daarna hoef je niets meer te doen!

Waarom kan ik btw terugvragen van mijn zonnepanelen?

Met zonnepanelen op jouw dak ben je je eigen energieleverancier; een klein zonne-energiebedrijf dus. Daarom ziet de Belastingdienst jou als ondernemer. Als ondernemer moet je in Nederland btw afdragen over je omzet. Je bent niet alleen afnemer van je eigen zonne-energie, maar levert ook stroom terug aan het net. Als zonnepaneelhouder draag je formeel dus btw af over de stroom die je opwekt. Maar binnen die ondernemersregels mag je wel de btw van de aanschaf en installatie van je zonnepanelen terugvragen. Zo krijg je geld terug van de Belastingdienst en wordt zonnepanelen kopen nog aantrekkelijker.

Btw zonnestroom afdragen

Formeel gezien draag je als zonnepaneelhouder btw af over de omzet die je maakt met de opgewekte stroom. Je zou precies moeten weten hoeveel van de zelf opgewekte stroom je over een bepaalde periode levert en verbruikt. Dan kan je namelijk de verschuldigde btw vaststellen en weet je ook hoeveel btw je in rekening moet brengen bij je energieleverancier. Omdat Greenchoice jouw teruglevering via de salderingsregeling zonnepanelen verrekent op je energienota, hoef je geen factuur te sturen over de door jou geleverde zonnestroom. Je maakt gebruik van forfaitaire tarieven die je als verschuldigde btw op je aangifte vermeldt. Forfaitaire tarieven zijn geschatte bedragen voor je omzetbelasting per opwekvermogen categorie waarin jouw zonnepanelen vallen. Je vindt ze terug op de website van de Belastingdienst. Zo hoef je dus niet een hele administratie bij te houden met hoeveel stroom je precies levert en verbruikt en wordt aangifte doen makkelijker. 

Btw-teruggave informatie Belastingdienst

Omdat er verschillende regels van toepassing zijn raden we aan je goed te laten informeren door de Belastingdienst. Officiële informatie van de Belastingdienst over btw-teruggave op zonnepanelen vind je in het document ‘Vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen’. Maak gebruik van onze btw-service en onze partner regelt de teruggave voor je. Liever allemaal zelf doen? Op de website van Milieu Centraal staat een handig stappenplan.

Overige financiële voordelen

Als zonnepaneleneigenaar zijn er verschillende financiële voordelen. Lees hieronder meer over de zonnepanelen kopen, btw-teruggave en subsidie van zonnepanelen.

Zonnepanelen - Salderingsregeling - Subsidie zonnepanelen

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg