Trouwe klantenbos

Greenchoice bouwt aan duurzame relaties. Daarom is er het Samen Greenchoice spaarprogramma. Als klant spaar je iedere maand een tegoed. Met dit tegoed krijg je korting op producten én belevenissen in de Samen Greenchoice Winkel. Hoe meer slimme keuzes je maakt, hoe meer punten je verdient. Met jouw spaarpunten kan je bijvoorbeeld extra bos te beschermen via het Trouwe klantenbos. In dit artikel vertellen we je daar alles over.

Lees meer over

Waarom bos beschermen?

In Nederland kunnen we op dit moment nog niet allemaal zomaar van het aardgas af. Daarom investeren wij in het beschermen van bestaande bossen, het herstellen van beschadigd bos en het aanplanten van nieuw bos. Wat dat bos te maken heeft met gas? Bomen nemen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer en dragen daardoor bij aan de vertraging van klimaatverandering.

Met onze bosprojecten dragen we bij aan het behoud van biodiversiteit, stimuleren we duurzame vormen van landbouw, zoals voedselbossen en ondersteunen we de lokale bevolking.

Het Trouwe klantenbos

In het Braziliaanse Amazonewoud beschermen we rond de stadjes Coari en Presidente Figueiredo samen met onze klanten inmiddels ruim 120.000 hectare oerwoud. Alle klanten van Greenchoice beschermen automatisch elk jaar tien vierkante meter bos in de Braziliaanse Amazone. Wij noemen dit daarom het Trouwe klantenbos.

Via Samen Greenchoice kun je ervoor kiezen om nóg meer bos te beschermen. Met een donatie van vijf euro en tien punten kunnen we 50 vierkante meter extra bos beschermen. Met dit project ondersteunen we, naast het beschermen van bos, ook initiatieven voor én door de lokale bevolking in het Amazonegebied. In samenwerking met de Nederlandse stichting Forest For Ever en de Braziliaanse stichting Opção Verde werken we hier aan langdurige bosbescherming zodat het bos voor toekomstige generaties behouden blijft.

Andere bosprojecten

Greenchoice steunt naast het Braziliaanse Amazonewoud nog andere bosprojecten in OegandaPapoea Nieuw-Guinea en Guinee-Bissau. Daarnaast helpen we het Jane Goodall Instituut met de bescherming van bos en biodiversiteit in Tanzania en dragen we bij aan Nederlandse bosprojecten. In totaal dragen we bij aan de bescherming van meer dan 330 duizend hectare bos.