Trouwe klantenbos

Vanuit Natuur voor Morgen steunt Greenchoice natuurprojecten in binnen- en buitenland. Momenteel zijn we in negen landen actief, waaronder Brazilië. Daar beschermen we namens onze klanten bos in de Braziliaanse Amazone. Dit beschermde gebied noemen we het Trouwe Klantenbos.

Namens jou

Namens iedere klant die een jaar bij ons is, beschermen we 10m² bos in Brazilië. Dat doen we al sinds 2004 en dat betekent dat we tot en met 2023 al samen 120.000 hectare hebben beschermd! We werken er met de Nederlandse stichting Forest for Ever en de Braziliaanse stichting Opção Verde aan langdurige bosbescherming om het oerwoud ook voor toekomstige generaties te behouden. Daarnaast is de Braziliaanse stichting betrokken bij een groot aantal sociale projecten.  

Over Amazonas in Brazilië

We beschermen in het Braziliaanse Amazonegebied het oerwoud rond de stadjes Coari en Presidente Figueiredo. Met dit project ondersteunen we, naast het beschermen van bos, ook initiatieven voor én door de lokale bevolking in het Amazonegebied. Zo organiseert de stichting Opção Verde trainingen over de verwerking van onder meer fruit en vis, compost en over hergebruik van oud papier. Ook wordt er veel met de lokale gemeenschap opgezet, zoals een theatervoorstelling die onderwerpen op het gebied van duurzaamheid op een toegankelijke manier onder de aandacht brengt.

Als klant van Greenchoice draag je automatisch bij aan Natuur voor Morgen. Benieuwd wat we allemaal doen?

Amazonas in Brazilië

Meer over onze natuurprojecten