Ik heb een variabel contract

Tot de einddatum van je variabele contract verandert er niets. We blijven gewoon elektra en gas leveren tegen je huidige tarieven, zoals je nu gewend bent. Als je variabele contract bijna afloopt, informeren we je tijdig over je nieuwe variabele tarieven. Je gaat hier automatisch op over. Je hoeft hier niets voor te doen.

Variabele tarieven per 1 oktober

Ben je benieuwd naar de nieuwe variabele tarieven die nu voor jou gelden? Je kunt deze terug vinden in Mijn Greenchoice. Als jouw variabele tarieven aflopen per 1 oktober, dan ben je per e-mail geïnformeerd over de nieuwe variabele tarieven en het daarbij passende termijnbedrag. 

Overheidsmaatregelen Prinsjesdag

Na de btw-verlaging eerder dit jaar komt de overheid met een nieuwe maatregel, welke bekend wordt gemaakt op Prinsjesdag. De overheid heeft het voornemen om een prijsplafond in te stellen voor energiekosten. Details hierover en wat dit voor invloed heeft op jouw energierekening worden later duidelijk. Hierover houden we je op uiteraard op de hoogte. Houd onze pagina stijgende tarieven in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. 

Tijdelijk beperkt aanbod contracten

Helaas hebben we door de huidige marktsituatie tijdelijk een beperkt aanbod. De tarieven zijn hiervoor teveel in beweging. Het kan zijn dat je hierdoor een verlengaanbod kreeg die nu niet meer beschikbaar is. We bekijken continu of de situatie toelaat een aanbod te doen. Als er weer een aanbod voor jou beschikbaar is, kun je deze terugvinden in Mijn Greenchoice

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van tarieven en aanbod? Laat je gegevens achter en wij sturen jou de laatste updates per e-mail! 

Veelgestelde vragen

Wat zijn mijn variabele tarieven per 1 oktober?

Ben je benieuwd naar de nieuwe variabele tarieven die nu voor jou gelden? Je kunt deze terug vinden in Mijn Greenchoice.

Wat betekent de btw-verlaging voor mij?
De overheid verlaagt per 1 juli tijdelijk de btw op energie van 21% naar 9%. Het verlaagde btw-tarief is van toepassing op aardgas, elektriciteit, stadsverwarming, maar ook op onderdelen die te maken hebben met de levering van energie zoals netbeheerkosten, administratiekosten en teruglevering. De verlaagde btw geldt vooralsnog van 1 juli 2022 t/m 31 december 2022.
Wat gebeurt er met mijn variabele tarieven?
Tot de einddatum van je variabele contract verandert er niets. We blijven gewoon elektra en gas leveren tegen je huidige tarieven, zoals je nu gewend bent. Als je variabele contract bijna afloopt, informeren we je tijdig over je nieuwe variabele tarieven. Je gaat hier automatisch op over. Je hoeft hier niets voor te doen. We weten helaas nog niet of de variabele tarieven stijgen of dalen vanaf deze datum. 
Binnenkort verlopen mijn variabele tarieven, wat betekent dit voor mij?
Ongeveer 10 dagen voor het einde van je variabele contract ontvang je een persoonlijk bericht van ons met je nieuwe variabele tarieven. Je gaat automatisch over op deze nieuwe, variabele tarieven. Hiervoor hoef je niets te doen. 
Moet ik mijn termijnbedrag verhogen?
Tot de einddatum van je variabele contract verandert er niets. Zodra je ons bericht ontvangt over je nieuwe variabele tarieven, is het verstandig om na te gaan of je je termijnbedrag moet wijzigen. Je termijnbedrag kun je eenvoudig zelf wijzigen in Mijn Greenchoice vanaf het moment dat je nieuwe contract is ingegaan. Hiermee voorkom je verrassingen op je jaarnota. 
Wat betekent het voor mij dat de energiebelasting omlaag gaat?
De energiebelasting op elektra is in 2022 verlaagd van € 0,15 per kWh naar € 0,08 per kWh. De heffingskorting voor iedere elektra-aansluiting met verblijfsfunctie is verhoogd van € 558,56 naar € 824,77.

Is jouw vraag niet beantwoord?

Neem contact met ons op. 

Contactopties
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6702 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg