Een laadpaal is in de basis een erg sterk stopcontact om de accu van je auto snel mee op te laden. Een fabrikant kan in een laadpaal verschillende opties toevoegen om de ervaring fijner te maken. Denk bijvoorbeeld aan loadbalancing, laadpas-lezer, app en zakelijke verrekeningen. Wij helpen je graag om hier wegwijs in te raken, neem vooral contact op!
In principe leveren wij jouw lader "dom" op. Je kan dus meteen de laadkabel in de lader en in de auto steken en je auto opladen. Bij de meeste laders zit standaard een app waarin je live kan zien wat de status van je lader is. Wil je op kosten van de zaak laden?
Als je thuis de auto voor de zaak oplaadt, dan wil je dat jouw werkgever de energiekosten compenseert. Hiervoor kan je bij ons een abonnement afsluiten. Wij verbinden jouw laadpunt dan met onze backoffice en stellen jou in als eigenaar! Je bepaalt dan zelf hoeveel een kilowattuur kost aan jouw laadpaal. Vervolgens laad je met de laadpas van jouw werkgever op jouw laadpunt en ontvang je maandelijks de opbrengsten van je lader.
Om een laadpaal te installeren, moeten we een verbinding maken met je meterkast. Hier zorgen we natuurlijk dat er een nieuwe groep wordt aangemaakt en alles veilig is. Daarna moet de kabel naar buiten, naar de plek waar je de lader wilt hebben. Hier kunnen we de lader aan de muur schroeven of op een losse paal zetten. Als alles staat en hangt, kunnen we de lader voor je instellen. Ten slotte testen we het laadpunt het liefst met jouw auto, zodat we zeker weten dat alles werkt.
Als je thuis een laadpaal wilt, is het handig om goed te bedenken waar je het laadpunt wilt. Houd hiermee rekening:
Bij de installatie sluiten we de laadpaal aan op je meterkast. Hiervoor moeten we van te voren weten wat voor aansluiting je hebt, dit kan bijvoorbeeld 1x40A zijn of 3X25A. Als je een 1-fase aansluiting hebt, kan je niet zo snel je auto opladen. We raden je dan aan om je meterkast te laten verzwaren.
Bij een netverzwaring verhogen we de capaciteit van je elektriciteitsaansluiting. Zo kan je een stuk sneller laden. Wij kunnen tijdens de installatie je meterkast al ombouwen van 1- naar 3-fase. Je moet dan nog wel zelf een afspraak maken met je netbeheerder voor een meterwissel. Dit valt niet in de offerteprijs van Greenchoice.
Je meterkast heeft maar een beperkte capaciteit. Als je bijvoorbeeld elektrisch kookt, de wasmachine en droger tegelijk aan hebt, dan ga je over de capaciteit heen als je de laadpaal aanzet. Een Loadbalancer zorgt ervoor dat de laadpaal rekening houdt met de rest van de woning, zo ga je nooit over je capaciteit heen.