Bij Greenchoice kan je kiezen voor groen gas. Zo hoef je geen aardgas meer te gebruiken om je huis te verwarmen. De voorraad aardgas is namelijk niet oneindig. We moeten daarom op zoek gaan naar duurzame alternatieven. In tegenstelling tot aardgas wordt groen gas schoon geproduceerd uit hernieuwbare bronnen.

Lees meer over

Wat is groen gas?

Groen gas is een duurzaam alternatief voor aardgas en wordt gemaakt van biogas. Biogas wordt geproduceerd uit natuurlijke restproducten, zoals mest, gft-afval en supermarktproducten die over de datum zijn. Dit biogas wordt vervolgens opgewaardeerd naar groen gas zodat het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas en ingevoerd kan worden op het gasnetwerk.

Waarom kiezen voor groen gas?

Groen gas wordt altijd duurzaam en dichtbij opgewekt in Nederland uit hernieuwbare bronnen. Dat maakt dat dit gas oneindig opgewekt kan worden, in tegenstelling tot aardgas. Er wordt in het proces bovendien ook nog afval verwerkt en methaanuitstoot voorkomen. Zo wordt de wereld steeds schoner. Wij bieden daarom ook groen gas aan voor klanten die dat willen. Maximaal Groen noemen wij dat!

Naast groen gas bieden we ook bosgecompenseerd gas aan om CO2-uitstoot te neutraliseren. Lees meer over bosgecompenseerd gas en onze buitenlandse bosprojecten en Nederlandse bosprojecten.

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg