Bij Greenchoice bieden we bosgecompenseerd gas aan. Zolang het nog niet gelukt is om van het aardgas af te komen, is dit een goed alternatief. Ontdek hoe jij met bosgecompenseerd gas wereldwijd bossen én het klimaat beschermt.

Wat is bosgecompenseerd gas?

Bosgecompenseerd gas betekent dat het aardgasverbruik wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 uit de atmosfeer opnemen, dragen we bij aan het tegengaan van klimaatverandering. En daarnaast zijn bossen belangrijk in het behoud van biodiversiteit en zijn lokale mensen er afhankelijk van. In zowel eigen projecten als in projecten van samenwerkingspartners beschermen we bestaande bossen, herstellen we beschadigde bossen en planten we nieuw bos aan.

Onze bosprojecten

Buitenlandse bosprojecten

Greenchoice ondersteunt bosprojecten in Oeganda, Indonesië, Peru, Zimbabwe, Tanzania en Brazilië. Met deze buitenlandse bosprojecten maken we op drie gebieden impact: het aanplanten en beschermen van bossen, bewaken van de biodiversiteit en ondersteunen van de lokale bevolking.

Nederlandse bosprojecten

Sinds 2017 investeren we ook in Nederlandse bosprojecten. Dit doen we in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Hiermee maken we Nederland letterlijk groener.

Nieuwe impact

Impact maken, zoveel mogelijk. Dat is het doel. Greenchoice legt de focus op financiering vooraf, door zelf nieuwe klimaatpositieve bosprojecten op te zetten – samen met onze partners. Én vervolgens die impact te meten.

Hoe kan ik bijdragen aan de bosprojecten?

Als klant van Greenchoice draag je automatisch je steentje bij aan onze bosprojecten. En elk jaar dat je langer klant bent, beschermen we 10m2 extra bos. Check in Mijn Greenchoice hoeveel vierkante meters wij al voor jou hebben beschermd. Wil je nog meer doen voor een schonere wereld? Koop dan extra bos via het Samen Greenchoice spaarprogramma, het Trouwe klantenbos of het Bosspaarplan.

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg