Samen Nederland groener maken

Kiezen voor bosgecompenseerd- en biogas

Greenchoice zet zich in voor groen gas. Dit betekent dat wij bossen beschermen en aanplanten, de CO2-uitstoot van onze klanten compenseren en dat we zélfs echt groen biogas leveren.

100% gecompenseerd gas

Wanneer u kookt, doucht of de verwarming aanzet, verbrandt u aardgas. Daar komt CO2 bij vrij. Dat is niet goed voor de natuur. Wij compenseren de uitstoot van al uw gasverbruik door bos aan te planten en te beschermen binnen verschillende bosprojecten.

Bosgecompenseerd gas

 

Met bosgecompenseerd gas beschermt u wereldwijd bossen én het klimaat. Bomen nemen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer en dragen zo bij aan het tegengaan van klimaatverandering. In zowel eigen projecten als in projecten van samenwerkingspartners beschermen we bestaande bossen, herstellen we beschadigde bossen en planten we nieuw bos aan. Voor bosgecompenseerd gas betaalt u niets extra’s.


Drievoudige werking

Voor iedereen die aardgas door ons geleverd krijgt geldt dat de CO2-uitstoot volledig wordt gecompenseerd door aanplant en beschermen van bomen. Bosgecompenseerd gas heeft ook nog eens een drievoudige werking: naast CO2-compensatie is dat het in stand houden van de diversiteit aan planten en dieren én het ondersteunen van de lokale bevolking in de bosprojecten.

Biogas

Echt groen gas wekken we op door vergisting van natuurlijk materiaal zoals mest en huis- en tuinvuil. Wellicht heeft u weleens gemerkt dat het grasafval in uw groenbak warmte afgeeft en dampt. Dat is het begin van vergisting en dus de productie van gas. Voordat het biogas in het gasnetwerk wordt toegevoegd wordt het opgewerkt tot aardgaskwaliteit .