Telefoonopladers festivals nu op zonnestroom van Greenchoice

Persbericht • 15 augustus 2014

Lege telefoon tijdens je favoriete festival? Vanaf nu laad je je mobiel niet alleen makkelijk maar ook duurzaam op. Want Pluggo is nu ‘powered by Greenchoice’: dat wil zeggen met zonnestroom die ter plekke op de festivals via een gigantische zonnepanelenbloem wordt opgewekt. Met Pluggo, de telefoonoplader speciaal voor festivals, kan iedereen zorgeloos foto’s maken, appen en berichtjes delen. Of gewoon ouderwets bellen. Oók als je geen stopcontact hebt.

Zonnepanelenbloem

Sinds vandaag is Pluggo ook duurzaam. Want een deel van de stroom komt direct van de megagrote zonnepanelenbloem die bovenop de Pluggo-oplaadcontainer op de festivalterreins staat. Groene energieleverancier Greenchoice maakt de panelen mogelijk. VolopZon tekende voor de indrukwekkende constructie die met een paar meter doorsnee flink opvalt én meedraait met de zon. 

Een Pluggo is een kleine, makkelijk vast te houden, oplader die je voor een kleine borg en één biermuntje per oplaadbeurt meekrijgt en die je telefoon in no time oplaadt. Terwijl je gewoon lekker doorgaat met wat je deed. En is ie op, dan haal je gewoon weer een nieuwe bij de oplaadstand van Pluggo. Je mag hem ook houden. Dat kost je dan alleen de borg.

Schone onuitputtelijke energie

Jurjen Algra van Greenchoice: ‘’Powered by Greenchoice’ betekent dat we stroom voor de Pluggos via zonnepanelen op de festivals zelf opwekken. Dat is 100% groene en onuitputtelijke energie. Daarmee houden mensen – of hun telefoons dan - het lekker lang vol op op hun favoriete festival. En werken we samen aan een steeds schonere wereld.’

Koen Hofmans van Pluggo: ‘Het is goed dat festivalpubliek via onze samenwerking met Greenchoice steeds bewuster wordt van duurzame energie. Dat die groene stroom ter plekke wordt opgewekt met opvallende panelen en dat we een stroommeter laten meelopen, maakt het éxtra leuk.’

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Windenergie aan de Ecotafel

09 februari 2016

Nederland loopt warm voor energiebesparing op Greenchoice Warme Truiendag

05 februari 2015

We draaien er niet omheen: we zijn ‘Beste uit de test’

09 juli 2015
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg