Een vrouw staat in de wind, haar haar wappert in de wind. Ze is wind aan het vangen.

Windvangers

  • Deel mee in de opbrengt van onze windmolens met jouw WindVanger
  • Check de opbrengst van jouw WindVanger in de app
  • Samen verduurzamen we Nederland

Doe mee met de WindVangers van Greenchoice

Wil je op een leuke en makkelijke manier je steentje bijdragen aan de opwek van windenergie? Met WindVangers van Greenchoice koop je de opbrengst van een stukje windmolen van ons eigen windmolenpark aan het Hartelkanaal. In de app zie je opbrengst van je WindVangers. Zo doe je mee met de energietransitie door te werken naar 100% Windenergie uit Nederland.  

Wat zijn WindVangers?

Greenchoice WindVangers zijn niets anders dan de opbrengst van een stukje windmolen. Met de aankoop van WindVangers ontvang je jaarlijks 125 kWh aan groene stroom, die wordt afgetrokken van je jaarnota. In de Greenchoice app zie je exact wat dit jou oplevert. Houd de app dus goed in de gaten. Bovendien betaal je vooraf een vast bedrag. Ook wanneer de prijzen voor stroom stijgen, betaal je niets extra. Dat is nog eens de wind in de zeilen hebben.  

Op dit moment bieden we geen WindVangers aan

Helaas hebben we nu geen nieuwe WindVangers in de aanbieding. Klanten die al WindVangers hebben, blijven natuurlijk de opbrengst van hun WindVanger krijgen.

Betrokkenheid bij opwek van eigen stroom

De introductie van WindVanger is een nieuwe stap in onze strategie om steeds meer klanten te betrekken bij de opwek van hun eigen stroom. “Het versnellen van de energietransitie in Nederland vraagt om grotere betrokkenheid en inzet van burgers”, aldus de commercieel directeur van Greenchoice, Marieke van den Hoek. “Wij willen dat iedereen mee kan doen en zijn eigen stroom kan opwekken. Zo ontstaat meer draagvlak voor de transitie naar duurzame stroom en maken we Nederland met elkaar steeds een beetje groener.”

Veelgestelde vragen

Wat is een WindVanger?

Niet iedereen heeft een eigen dak om zonnepanelen op te leggen en zo mee te helpen aan de verduurzaming van de energievoorziening in Nederland. Daarom heeft Greenchoice WindVangers in het leven geroepen. WindVangers zijn stukjes van de opgewekte stroom van ons eigen windmolenpark aan het Hartelkanaal.

Met een WindVanger koop je een stukje van de opwekte stroom en betaal je een deel van je jaarlijkse stroombehoefte voor een periode naar keuze vooruit. Hierdoor ben je beschermd tegen prijsschommelingen.

Een WindVanger heeft jaarlijks een gegarandeerde opwek van 125 kWh. En waait het harder? Dan verdelen we de meeropbrengst gratis onder alle WindVangers. Zo lever je met je eigen stukje windmolen een bijdrage aan de verduurzaming van Nederland!

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om WindVangers te kopen. Hou de WindVanger pagina in de gaten voor meer informatie over de beschikbaarheid van WindVangers.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat kost een WindVanger?

Je kunt WindVangers los aanschaffen vanaf 91 euro per stuk en direct profiteren van opgewekte windenergie.

Heb je nog geen energiecontract bij Greenchoice en wil je ook WindVangers kopen? Dat kan. Meld je dan hier aan en krijg je eerste WindVangers cadeau!

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om WindVangers te kopen. Hou de WindVanger pagina in de gaten voor meer informatie over de beschikbaarheid van WindVangers.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat levert een WindVanger op?

De WindVanger levert gegarandeerd minimaal 125kWh per jaar op. Waait het in een jaar harder en is er sprake van meerproductie, dan verdelen we dat naar rato over alle WindVangers. De energie die jouw WindVanger opwekt trekken we af van je jaarnota. Je krijgt de kale stroomprijs en btw vergoed.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat gebeurt er met mijn WindVangers als ik verhuis?

Verhuis je met WindVangers? Dan verhuizen je WindVangers gewoon met je mee. Geef je verhuizing door via Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Kan ik gebruik maken van WindVangers als ik zelf al op een andere manier op wek?

Wek je al op een andere wijze je eigen energie op? Houd er dan rekening mee dat je deze opwek afhaalt van het getoonde verbruik. Op basis van het resterende verbruik mag je maximaal 80% WindVangers kopen. Het getoonde verbruik is inclusief eigen opwek middels zonnepanelen en winddelen, mits deze informatie bij ons bekend is.

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om WindVangers te kopen. Hou de WindVanger pagina in de gaten voor meer informatie over de beschikbaarheid van WindVangers.


Heeft dit antwoord geholpen?