Evenement HIER opgewekt: door weer en wind

11 maart 2024

Op 19 maart vindt de 12e editie van HIER opgewekt plaats. Greenchoice is opnieuw trotse hoofdsponsor van het grootste evenement over collectief energie opwekken en besparen, georganiseerd door onze partner Klimaatbureau HIER. Thema van het kennis- en netwerkevent is Door weer en wind. Hiermee zet het evenement bewonersinitiatieven, energiecoöperaties en partners in het zonnetje die ondanks politieke tegenwind, netcongestie, en andere hobbels, onverminderd de schouders blijven zetten onder lokale projecten. Een eerbetoon aan de kracht van onderaf.

Greenchoice is ter plekke aanwezig met een eigen stand. Zakelijk Directeur Ehssane Gounou zal tijdens het plenaire deel aan het publiek vertellen waarom Greenchoice de lokale beweging belangrijk vindt. Ook verzorgen wij een kennissessie genaamd Van landelijk idee tot lokaal succes, gepresenteerd door Edi Pinto en Niels van Hal van Greenchoice.  

Lokaal stroom opwekken

Greenchoice wil de energietransitie van en voor iedereen maken. Dat kan bijvoorbeeld door lid te worden van een lokale energiecoöperatie. Die bestaat uit een groep mensen die samen investeren in het lokaal opwekken van stroom, bijvoorbeeld door zonnepanelen op een gemeenschappelijk gebouw te plaatsen en de stroomopbrengst te verdelen. Inmiddels steunt Greenchoice meer dan 122 energiecoöperaties door het hele land en zijn we betrokken bij meer dan 400 lokale initiatieven. 

HIER opgewekt 2024

HIER opgewekt is vooral interessant voor bewonersinitiatieven, energiecoöperaties, gemeentes, provincies, Rijksoverheid, netbeheerders, energieleveranciers, warmtebedrijven en financiers. Het evenement vindt plaats in Theater De Flint in Amersfoort. 

Ontdek of een energiecoöperatie ook wat voor jou is. En kijk voor meer informatie over HIER opgewekt op de website van HIER.

Lees ook deze artikelen

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024

Greenchoice spoort consument aan overdag stroom te gebruiken

21-02-2024

Mensgericht incassobeleid

05-02-2024