Greenchoice start nieuw bosproject in Uganda

Nieuwsbericht • 01 maart 2016

Energieleverancier Greenchoice start een nieuw bosproject in Uganda. Bosspaarders van Greenchoice dragen financieel bij aan de aanplant van dit bos. Bijna 2.000 klanten van Greenchoice doneren elke maand een bedrag waarmee ze extra bos beschermen. Dit komt bovenop de wereldwijde grootschalige bosbescherming (1 miljoen hectare tot nu toe) die Greenchoice zelf doet om het gasverbruik van al haar 400.000 klanten te compenseren.


Zorgvuldig investeren
Voor het Bosspaarplan investeerden wij de afgelopen jaren samen met onze klanten in een bosproject in Brazilië via de stichting Forest for Ever. Wij hebben de samenwerking met de stichting beëindigd, omdat wij het niet eens konden worden over inspraak vanuit Greenchoice in de besteding van de ter beschikking gestelde gelden. Daarom hebben wij besloten om het Bosspaarplan vanaf dit jaar in te zetten voor een nieuw bosproject in Uganda.

Nieuw bosproject in Uganda
Het nieuwe bosproject Kibale, in Uganda, wordt geleid door onze partner Face The Future. CEO van Greenchoice Evert den Boer: “Het nieuwe bosspaarplanproject is vooral gericht op aanplant van nieuwe bomen die meerjarig worden beschermd. Onze partner Face the Future leidt dit project. Zij investeren de inleg van onze klanten”. Lees meer over dit project.

Bosbeleid Greenchoice
Greenchoice investeert als enige energieleverancier van Nederland wereldwijd in de bescherming en aanplant van bos en compenseert daarmee op grote schaal de uitstoot van CO2. Dat gaat langs twee sporen:

Greenchoice compenseert voor ál haar 400.000 klanten de CO2-uitstoot die hun gasverbruik met zich meebrengt via bosprojecten over de hele wereld. Meer dan 1 miljoen hectare bos is daarmee wereldwijd al beschermd en/of aangeplant.

Via een apart bosspaarplan biedt Greenchoice haar klanten de mogelijkheid om extra bos te beschermen. Bijna 2.000 klanten zijn op dit moment bosspaarder.

Lees meer over de bosprojecten van Greenchoice.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

BOKS Live is live!

21 juni 2017

Groeiende vraag naar warmtepompen

20 januari 2021

Raad van Commissarissen voor groei

28 november 2014
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6677 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg