Duurzaam en dichtbij in 2014

Blog • 15 januari 2015

Elke dag weer zijn wij op een vernieuwende manier bezig met duurzame energie. Vanuit de overtuiging dat als we zuinig omgaan met energie en zoveel mogelijk zelf opwekken, de wereld een stuk schoner wordt. We kijken terug op een levendig jaar en zitten voor de komende tijd vol plannen.

Klanten doen actief mee

Inmiddels wekken 30.000 van onze klanten zonnestroom op en hebben 15.000 van onze klanten ‘een stukje windmolen’. Nog eens duizenden klanten investeren in windmolenparken op zee. Wij ondersteunen op dit moment zo’n 40 lokale energiecoöperaties. Ook komend jaar zetten we in op de kracht van samenwerking om de overgang naar schone energie te versnellen. Door besparen én duurzaam en dichtbij opwekken, werken we samen aan een steeds groenere wereld. Benieuwd naar onze andere hoogtepunten? Bekijk het filmpje hieronder.

 

Toekomst is duurzaam

Duurzame energie staat, gelukkig, volop in de schijnwerpers. Steeds meer mensen zien het belang ervan en bundelen hun krachten. Het landelijke energieakkoord mag wat ons betreft een flink stuk scherper, maar het is iedereen nu wel duidelijk dat duurzame energie de énige toekomstbestendige optie is. En dáár zijn wij al jarenlang erg goed in. Eind 2014 zijn we weer door de Consumentenbond benoemd als koploper als het gaat om duurzame energie. 


Trots op wat we bereiken

Binnenkort komt alle groene stroom van Greenchoice uit Nederland. In 2015 is dat al 75%, onder meer door een nieuwe overeenkomst met 75 windmolens van Windunie. Eind 2014 openden we een nieuw groot eigen windmolenpark ‘Greenchoice-Hartelkanaal’. We waren én blijven actief betrokken bij onder meer Nationale Duurzame Huizenroute, Greenchoice Warme Truiendag en Evenement HIER opgewekt. Ook zorgen we vanaf nu voor jarenlang voordelige groene stroom voor de voedselbanken.

Goede score voor klantvriendelijkheid

We zijn afgelopen jaar een paar keer uitgeroepen tot meest klantvriendelijke bedrijf, ook voor webcare. Daar zijn we blij mee. Want uiteindelijk is het dankzij de groene keuzes van onze - inmiddels ruim 370.000 - trouwe tevreden klanten dat wij onze duurzame doelen bereiken: samen goed en groen bezig

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Warmetruientopdag

10 februari 2016

Amsterdam sluit duurzaam energiecontract met energieleverancier Greenchoice

26 september 2018

Nieuwe tentoonstelling over duurzame energie in NEMO

19 december 2014
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg