Onze lokale
energiebronnen

Ontdek waar je energie vandaan komt

Ontdek alle energiebronnen bij jou in de buurt

Onze groene energie wordt opgewekt door heel Nederland; uit wind, zon of biomassa. Benieuwd waar jouw energie vandaan komt als klant van Greenchoice? Bekijk via ons platform welke energiebronnen bij jou in de buurt zitten. Zo weet je precies hoe en waar jouw energie wordt geproduceerd.

Lokale energieproducenten

Onze groene energie wordt geleverd door lokale energieproducenten door heel Nederland. Lees de verhalen achter de lokale energiebronnen en kom meer te weten over de energieproducenten bij jou in de buurt. Ontdek wie de vooroplopers zijn die zorgen dat jij écht groene energie krijgt. Duurzaam en dichtbij geproduceerd.

Hier krijg jij energie van

Bij Greenchoice krijg je groene energie van lokale energiebronnen uit Nederland. Wil je weten van welke bron jij energie krijgt? Vul je postcode in en bekijk een van onze bronnen bij jou uit de buurt. Want Nederland zal pas echt vergroenen, wanneer iedereen zijn stroom van om de hoek haalt.

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Waarom is dicht bij huis belangrijk?
Omdat wij merken dat klanten daar om vragen. Het is niet alleen leuk om dagelijks langs jouw stroombron te komen, het maakt ook heel inzichtelijk waar de stroom precies vandaan komt en dat het écht groen wordt opgewekt. Dat zorgt voor meer betrokkenheid. Bovendien: hoe meer lokale opwek, hoe duurzamer Nederland wordt. En daar gaan we voor.
Hoe ontvang ik de stroom van mijn gekozen stroombron bij mij thuis?
Greenchoice koopt jouw stroomverbruik in bij de stroombron van jouw keuze. De stroombron levert de opgewekte stroom aan het Nederlandse elektriciteitsnetwerk en jouw woning is aangesloten op dit netwerk. Er is dus geen fysieke stroomkabel direct tussen jouw huis en jouw stroombron.
Hoe garandeert Greenchoice dat de stroom van mijn gekozen bron ook daadwerkelijk wordt opgewekt?
Jouw stroomverbruik wordt opgewekt door jouw gekozen stroombron en dit wordt via het Nederlandse elektriciteitsnetwerk aan je geleverd. Greenchoice zorgt ervoor dat jouw stroomverbruik administratief wordt gekoppeld aan de opwekking van jouw bron.
Als de zon niet schijnt of de wind niet waait, zit ik dan zonder stroom?
Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten als de zon niet schijnt of de wind niet waait. Jouw woning is aangesloten op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk zodat stroom voor jou altijd beschikbaar is. Greenchoice zorgt ervoor dat jouw stroomverbruik administratief gekoppeld wordt aan de opwekking van jouw stroombron.
Moet ik meer betalen als ik een stroombron kies?
Nee. Het kiezen van een stroombron voor jouw energieverbruik kost geen extra geld. Je behoudt jouw huidige contract met bijbehorende energietarieven. Jouw tarieven kun je inzien via Mijn Greenchoice.

Vragen? Wij helpen je graag

010 478 23 26 Lokaal tarief
Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur
Op zaterdag tussen 8:30 en 17:00
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5153 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg