Al 15 jaar
groen en
goed bezig

Ons verhaal begint 15 jaar geleden, op een kleine zolderkamer. Waar drie jonge mannen samen werken aan hun grote ambitie: een schonere wereld door klanten evenveel duurzame energie op te laten wekken als dat ze gebruiken. We nemen u graag mee in ons verhaal en laten zien hoe we samen met u in 15 jaar tijd onze missie, ‘100% groene stroom uit Nederland’, realiseren.

2001

Één van de
eerste partners

Particuliere klanten na 1 jaar

 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 010

Al snel gaan we onze eerste samenwerking aan met Greenpeace!

Steeds meer mensen horen over onze missie en producten en kiezen óók voor onze groene energie.

Particuliere klanten na 1 jaar

 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 000
 • 050
 • 000
 • 000
 • 000

Steeds meer mensen horen over onze missie en producten en kiezen óók voor onze groene energie.

2002

Zelf schoon opwekken met zonnepanelen

In 2002 krijgt de eerste Greenchoiceklant zonnepanelen, wat smaakte naar meer. Inmiddels hebben wij de meeste klanten die zelf hun eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het zijn er nu al 44.000 en dat aantal groeit hard.

2004

De eerste Greenchoice-windmolen:
De ‘Meermin’

Al eeuwenlang werken we in Nederland met windmolens. Tegenwoordig wekken deze molens groene stroom op. In 2004 gaat de eerste molen met onze naam erop draaien: de Meermin. Als u over de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep rijdt ziet u deze trouwe molen nog steeds draaien.

De eerste windmolen:
De ‘Meermin’

2008

Een van de grootste bosbeschermers wereldwijd

In 2008 beginnen we met het leveren van gas aan klanten. Geen gewoon gas natuurlijk, maar gas dat we compenseren met de aanplanting van bossen. We noemen dat ‘bosgecompenseerd gas’. Ons eerste aanplantingsproject is in Brazilië.

Ook zakelijk Nederland
kiest voor Groen!

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken was onze eerste zakelijke klant. Daarna volgen er nog veel meer en inmiddels staat de teller op 27.000 zakelijke klanten. Daar valt onder andere een kwart van de Nederlandse gemeenten onder. Maar ook Landal GreenParks, L’Oréal en de Euromast gaan voor groen.

2012

Iedereen een eigen stukje windmolen

Greenchoice wordt partner van de Windcentrale. Onze klanten kunnen nu een eigen stukje windmolen kopen. Met één stukje windmolen wekt u jaarlijks zo'n 500 kWh groene stroom op, en bespaart u op uw energieverbruik en –kosten. Inmiddels zijn al meer dan 16.000 klanten ‘Winddelers’.

Met één ‘Winddeel’ wekt u jaarlijks zo’n 500 kWh groene stroom op!

2013

Heel Nederland in een warme trui

De groenste energie is de energie die u niet gebruikt. Dat is het idee achter de Greenchoice Warmetruiendag, waar wij ons sinds 2013 aan verbonden hebben. Op deze landelijke energiebesparingsdag zetten mensen de thermostaat 1 graad lager om daarmee 6% energie te besparen. In 2016 trokken 229.989 mensen een warme trui aan!

welke kleur trui trekt u volgend jaar aan?

Nieuwe
bosprojecten:

Indonesie, Zimbabwe,
Peru & Uganda

Wij compenseren als enige energieleverancier voor al onze klanten, bijna 400.000, de CO2-uitstoot van hun gasverbruik. Dat doen we via verschillende bosprojecten over de hele wereld. Er is al meer dan 1 miljoen hectare bos beschermd en er zijn meer dan 2 miljoen bomen aangeplant. Onze projecten samen compenseren CO2-uitstoot die vergelijkbaar is met de uitstoot van ruim 500.000 huishoudens.

Indonesië, Azië

Zimbabwe, Afrika

Peru, Zuid-Amerika

Uganda, Afrika

2015

Al jaren zeer tevreden over het duurzame beleid van Greenchoice

– Erik, klant sinds 2003

Prima service, transparante voorwaarden en communicatie

– Sabine & Jochem, klant sinds 2004

‘Beste uit de test’ bij
de Consumentenbond

Ja, dit is de allerbeste

Voor de tweede keer op rij met in 2016 een nóg hoger totaalcijfer.

Consumentenbond roept Greenchoice in 2015 en opnieuw in 2016 uit tot de beste energieleverancier van Nederland. Voor onze service, klantvriendelijkheid en duurzaamheid.

De nieuwe
GreenChoice
App

In 2015 lanceerden we onze nieuwe app! Inzicht in uw verbruik en uw energiezaken zelf regelen. Simpel, altijd en overal. In een jaar tijd is deze nieuwe app gedownload door zo’n 100.000 klanten. Het grote succes van de app? Deze wordt ontwikkeld ‘voor en door klanten’. En hij staat boordevol tips en uitdagingen. Zo wordt energie besparen leuk.

greenchoice-app
greenchoice-app

Zo zien we het bij
Greenchoice graag! :)

greenchoice-app

Geef makkelijk uw
meterstanden door

greenchoice-app

De Greenchoice app staat
boordevol tips en uitdagingen.
Zo wordt energie besparen leuk.

Ons eerste eigen
windmolenpark
aan het Hartelkanaal

Tussen de N15 en het Hartelkanaal in Rotterdam staan onze acht prachtige nieuwe windmolens. En sinds 2015 draaien ze op volle kracht. Onze klanten mogen de namen bedenken en stemmen uiteindelijk op: Rüzgar, Ventus, Viento, Vind, Tuuli, Vjetar, Umoya en Vindur. Dit zijn allemaal vertalingen voor 'wind'. Samen wekken onze molens per jaar genoeg groene stroom op voor 18.000 huishoudens.

2016

Een groene mijlpaal: 100% groen!

Vanaf nu krijgen al onze klanten thuis uitsluitend stroom uit Nederland. Een grote groene mijlpaal. En belangrijk voor een steeds schonere wereld. Stapje voor stapje werken we hier ook voor onze zakelijke klanten aan. In 2020, maar liefst nog eerder, komt alle groene stroom uit Nederland.

Toekomst

Samen
naar volledig
energieneutraal

We werken er al 15 jaar hard en met veel plezier aan: samen evenveel groene energie opwekken als dat we verbruiken. Zo maken we onze klanten ‘baas over eigen energie’. Doet u met ons mee? Word dan ook klant van Greenchoice en meld u vandaag nog aan.

Stap óók over op groene energie van Greenchoice

Bekijk het aanbod ›

of kies voor zakelijke groene stroom ›

scroll