Reactie Greenchoice op berichtgeving Follow the Money

27 januari 2023

27 januari 2023 - Vandaag is een bericht verschenen op het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money (FtM) over South Pole, een partij waar we in het verleden mee hebben gewerkt voor onze boscompensatie voor gas. In het verleden hebben we CO2-certificaten uit het Kariba bosproject in Zimbabwe aangekocht via South Pole. 

Vervolgstappen

Het FtM artikel suggereert dat de CO2-impact en de financiële impact voor de lokale bevolking aanzienlijk minder zijn dan ons was toegezegd. We zijn vanzelfsprekend onaangenaam verrast door de bevindingen over South Pole en gaan hierover op korte termijn met hen in gesprek. Ook starten we een eigen onderzoek. Op basis van de inzichten uit het onderzoek zullen we onze vervolgstappen bepalen. 

Investeren in natuur

Sinds we aardgas leveren hebben we altijd geïnvesteerd in natuur. Vanaf 2020 hebben we ons beleid aangepast en ligt de focus op direct investeren in nieuwe bos- en natuurprojecten met impact op klimaat, biodiversiteit en lokale inwoners. We geloven in de positieve impact van onze aanpak. We hopen dat de kritische berichtgeving van FtM over South Pole in een bredere context zal leiden tot verbetering en meer impact voor natuur en lokale gemeenschappen. 

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024