Lokale opwek naar Noordoost-Brabantse Waterschappen

09 februari 2023

Greenchoice heeft sinds ruim twee jaar de aanbesteding voor de levering van energie aan de Noord-Oost Brabantse Waterschappen gegund gekregen. Waterschappen de Brabantse Delta, Dommelstroom en Waterschap Aa en Maas zijn hieraan verbonden.

In deze aanbesteding hebben wij ons gecommitteerd om minimaal 50% van de lokale opwek in de provincie Noord-Brabant te betrekken. Daar zijn we erg trots op, omdat we met deze samenwerking lokale opwek en publieke aanbestedingen met elkaar kunnen verbinden.

Participatie en financiering

Onze accountmanager Paul van den Hogen begeleidt dit proces. Hij draagt zorg voor het ontwikkelen van lokale duurzame energieprojecten die bijdragen aan lokaal draagvlak, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Deze kunnen vervolgens worden ingezet voor de levering van elektriciteit en Garantie van Oorsprong aan de genoemde waterschappen. Hierin werken we samen energiecoöperaties en met onze dochterorganisatie KiesZon, die grote zonneprojecten realiseert. De waterschappen hebben daarbij al aangegeven dat ze bij zeer grote projecten een actieve rol willen spelen in de participatie en financiering.

Spannende relatie

Tijdens het Evenement Hier Opgewekt op 14 februari verkennen we tijdens een interactieve sessie de spannende driehoeksrelatie  tussen het publieke, coöperatieve en het private domein verder. Hoe zorgen we ervoor dat partijen elkaar weten te vinden en dat er beleid en plannen worden ontwikkeld die aansluiten op ieders wensen.

Interesse?

Schrijf je dan snel in!

We nodigen je van harte uit om mee te praten. 

Lees ook deze artikelen

Voor iedereen groene stroom om de hoek

15-07-2024

Greenchoice herstelt veengebied in Mongolië

15-07-2024

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024