Greenchoice Bosprojecten

Wij compenseren het gasverbruik van onze klanten met verschillende bosprojecten. We beschermen bossen, bewaken de biodiversiteit en ondersteunen de lokale bevolking. Via de projecten waar wij aan meewerken is er intussen in totaal al:

Eén van de grootste bosbeschermers ter wereld

Wanneer u kookt, doucht of de verwarming aanzet, verbrandt u aardgas. Daar komt CO2 bij vrij. Wij compenseren de uitstoot van al uw gasverbruik door bos aan te planten en te beschermen binnen verschillende bosprojecten.

  • Peru Brazilie
  • Zimbabwe Tanzania Uganda
  • Indonesie

Waarom bosgecompenseerd gas?

Met bosgecompenseerd gas beschermt u wereldwijd bossen én het klimaat. Bomen nemen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer en dragen zo bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Samen met onze partners beschermen we bestaande bossen, herstellen we beschadigde bossen en planten we nieuw bos aan. En dat kost u niets extra.

Welke bosprojecten steunt Greenchoice?
Greenchoice steunt bosprojecten in: Uganda (Kibale, vooral gericht op bosherstel), Indonesië (Rimba Raya, belangrijk gebied voor de orang-oetan), Peru (Madre de Dios, biodiversiteitshotspot), Zimbabwe (Kariba, bescherming van wildlife corridors en zware focus op sociale projecten), Tanzania (Kagera, focus op bosbouw en zelfredzaamheid lokale bevolking) en Brazilië (Amazonas, bescherming door aankoop van stroken bos langs de oevers).
Waarom steunt Greenchoice deze bosprojecten?
We kiezen voor bosprojecten, omdat we hiermee op drie gebieden een impact hebben: op de CO2 uitstoot, de biodiversiteit en op de lokale bevolking. Bomen nemen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer en geven zuurstof terug. Wij beschermen daarom bestaande bossen, herstellen beschadigde bossen en planten nieuw bos aan. Zo zorgen we ervoor dat er minder CO2 in de atmosfeer terecht komt. Daarnaast beschermen we zo ook de biodiversiteit (verschillende soorten dieren en planten op onze aarde). En als derde effect hebben we met onze projecten een sociale impact, doordat we de lokale bevolking helpen door onder andere educatie en extra werkgelegenheid. 

Hoe kan ik bijdragen aan deze bosprojecten?

Als u gas van ons afneemt heeft u standaard bosgecompenseerd gas en draagt u als klant van Greenchoice uw steentje bij aan onze bosprojecten. Daarnaast spaart u elk jaar extra bos op het moment dat u langer dan een jaar klant bent. En we hebben een bosspaarplan, zodat u extra bos kunt beschermen. Zo zorgen we samen voor een schonere wereld.

Wat is het trouwe klantenbos?
Door te kiezen voor Greenchoice beschermt u samen met andere klanten verschillende bossen. Daarnaast beschermen wij voor u, voor elk jaar dat u klant bent, 10 m2 extra bos. Als trouwe klant draagt u dus nog een extra steentje bij. Het aantal vierkante meters dat wij voor u hebben beschermd, vindt u terug in Mijn dossier.
Wat is het Greenchoice Bosspaarplan?
Naast ons bosgecompenseerde gas kunt u ook meedoen aan het bosspaarplan.Met uw bijdrage van € 5,- per maand planten wij maandelijks 2 nieuwe bomen voor u in Uganda in het nationale park Kibale. In Mijn dossier kunt u zien wat er met uw bijdrage is gerealiseerd. Ook ontvangt u periodieke informatie over de projecten. De voorwaarden van het Bosspaarplan vindt u hier: Uw bijdrage schrijven wij tegelijk met uw maandelijkse energiekosten af van uw rekening. U kunt kiezen voor een bijdrage van €5 (2 bomen per maand), €10 (4 bomen per maand), of €15 (6 bomen per maand).
Hoe kan ik klant worden van Greenchoice?
Op de pagina 'Onze tarieven' leest u alles over de herkomst van onze groene stroom en bosgecompenseerd gas en kunt u uw eigen termijnbedrag berekenen. Uiteraard wordt dan ook uw gas gecompenseerd met deze bosprojecten.