Vrouw op een fiets in de natuur

Altijd groen

In de toekomst van Greenchoice kan iedere Nederlander 7 dagen in de week en 24 uur per dag groene stroom van het landelijke elektriciteitsnet gebruiken. Ook als de zon niet schijnt, of wanneer het windstil is. Dan hoeven kolen- en gascentrales nooit meer te draaien. Altijd Groen noemen we dat.

Het moet anders: Altijd Groen

Op dit moment krijgt iedereen van het landelijke elektriciteitsnet een mix van groene en grijze stroom uit zijn stopcontact. Op dit net staat immers alle stroom die we in ons land opwekken en importeren, of die stroom nou uit groene of uit fossiele bronnen komt. Als de zon schijnt en het waait is de mix groener. Zo niet, dan is die een stuk grijzer. Wij vinden dat dát anders moet. Bekijk de video of infographic om te zien hoe wij dit willen aanpakken. 

Wat moeten we doen?

Om Altijd Groen te worden, moet heel Nederland, van consumenten en bedrijven tot de overheid, zijn rol pakken en meedoen. Met onze klanten willen wij vooroplopen en de eerste stappen zetten. Wat ervoor nodig is? We moeten samen:

Illustratie van dalende grafiek

Besparen

Veel minder energie gaan gebruiken. De groenste stroom is de stroom die je niet verbruikt.

Illustratie van een zon die op een zonnepaneel schijnt

Opwekken

Meer groene stroom gaan opwekken. Met zonnepanelen op je eigen dak bijvoorbeeld, of samen met je buren via een energiecoöperatie.

Illustratie van een accu

Opslag

Overschotten groene stroom gaan opslaan, zodat we het kunnen gebruiken als er tekort is.

Illustratie van een klok

Timing

Zorgen dat we de momenten waarop we op een dag om stroom vragen meer in overeenstemming krijgen met het aanbod. Bijvoorbeeld door de elektrische auto pas op te laden als er voldoende groene stroom beschikbaar is.

Hier gaan we voor: 24 uur per dag en 7 dagen per week groene stroom

Lees meer over Altijd Groen

Van een mix naar altijd groen