Zonnecoöperatie West-Friesland helpt buurtbewoners besparen

08 december 2022

Onze partner Zonnecoöperatie West-Friesland ontwikkelde samen met gemeente Medemblik en vrijwilligers het programma Warm Medemblik voor de buurt. Doel is om inwoners tegen een kleine bijdrage te helpen om de woning te verduurzamen en zo de energierekening te verlagen.

Energieneutrale woning

Hoe ziet het programma eruit? Vrijwilligers en ervaringsdeskundigen verzorgen kennissessies en geven onafhankelijke informatie, tips en praktische adviezen. Op verzoek doen ze een energie- en/of warmtescan bij de mensen thuis. Daarnaast kunnen buurtbewoners een energieneutrale woning bezoeken om ideeën op te doen voor de eigen woning. Het initiatief kwam mede tot stand met subsidie van de Provincie Noord Holland.

Energiecoaches gezocht

Om dit plan te kunnen uitrollen zijn energiecoaches nodig. De coöperatie werft daarom mensen in de buurt die door een erkend onderwijsinstituut opgeleid willen worden tot energiecoach. Met het geven van deze adviezen verdienen deze coaches zelf ook een bijdrage.  Greenchoice ondersteunt deze actie met een mailing en oproep naar haar klanten in de omgeving.

Lees ook deze artikelen

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024

Evenement HIER opgewekt 2024

11-03-2024

Greenchoice spoort consument aan overdag stroom te gebruiken

21-02-2024