Uitkomst ACM-onderzoek: Greenchoice hanteert redelijke tarieven

04 mei 2023

Greenchoice hanteerde in het eerste kwartaal van 2023 redelijke tarieven en realiseerde een normaal winstniveau in 2022. Dit blijkt uit het ACM-onderzoek naar de tarieven voor de levering van elektriciteit en gas dat werd uitgevoerd bij de zes grootste energieleveranciers. 

Sinds de energiecrisis is de energiemarkt erg turbulent en dat bracht grote onzekerheden met zich mee. Dit leidde in 2022 tot hoge energierekeningen voor consumenten en zakelijke klanten. Om slim in te kunnen spelen op de prijsschommelingen in de markt heeft Greenchoice haar inkoopstrategie aangepast. Door minder ver vooruit in te kopen konden we in de eerste maanden van dit jaar de variabele tarieven van onze klanten mee laten dalen met de snel dalende groothandelsprijzen. We bieden nu voor ieder wat wils, door naast een variabel contract ook vaste contracten aan te bieden. 

Coen de Ruiter, algemeen directeur: “We zijn blij met de uitkomst van het ACM-onderzoek naar de tarieven en verwelkomen de transparantie in de sector die het onderzoek met zich heeft meegebracht. We komen uit een turbulente tijd en met positieve energie blijven we ons inzetten om groene keuzes toegankelijk en betaalbaar te maken voor al onze klanten.”  

Klik hier voor de volledige uitkomsten van het ACM-onderzoek. 

Lees ook deze artikelen

Een shirt met een smiley aan de waslijn, wapperend in de wind

Megabatterijen voor een zonnige toekomst

09-11-2023

Samenwerking met Gasunie

08-11-2023

Veenherstel Krimpenerwaard

06-11-2023