We fietsen de Climate Classic 2024

13 juni 2024

125km voor Wetlands International

Op vrijdag 21 juni vindt de Climate Classic van Cycling 4 Climate plaats. Ook een team van Greenchoice fietst deze tocht langs de ‘toekomstige’ kustlijn van Nederland. Als de zeespiegel blijft stijgen, wordt alles links van de tocht zee. Een kustlijn dus waarvan we hopen dat die er nooit komt. Het goede doel van dit jaar is Wetlands International, een partij waar Greenchoice in meerdere projecten mee samenwerkt. 

Meer dan 2.000 fietsers rijden de Climate Classic om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. 22 van hen zijn Greenchoice-collega’s. Ze fietsen de route van Breda naar de Bilt, 125 kilometer! Er is hard getraind en de sporters kunnen niet wachten samen op de racefiets te stappen voor deze tocht en het mooie, goede doel.

Wetlands International

Zoals Femke Tonneijck van Wetlands International zelf zo mooi zegt: "Waar land en water elkaar ontmoeten, ontstaat leven." Dat gebeurt in zogenaamde wetlands. En dat is niet het enige. Wereldwijd zijn 1 miljard mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van wetlands. Ook slaan ze grote hoeveelheden CO₂ op in de bodem en kunnen dat tot wel 55 keer sneller dan tropische regenwouden! 

Wanneer wetlands verdwijnen, bijvoorbeeld door uitdroging, komt de opgeslagen CO₂ terug in de lucht. Sinds 1900 zijn 70% van de wetlands op aarde verdwenen. Maar door deze gebieden terug te brengen, kunnen we ook de CO₂ terug opslaan in de aarde. 

Samenwerking Wetlands International en Greenchoice

Greenchoice en Wetlands International werken binnen meerdere projecten samen. Zo zetten we ons in Guinee-Bissau (West-Afrika) in om mangrovebossen langs de kust te herstellen. Dat is niet alleen belangrijk voor CO₂-opslag en het vergroten van de biodiversiteit. Maar met de zeespiegel die stijgt en stormen die steeds vaker over de wereld razen, zijn mangroven ook een uitstekende kustbewaker en -beschermer.

Klik op de links voor meer informatie over Wetlands International en Climate Classic.

Lees ook deze artikelen

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024