Saman Groep en Greenchoice kondigen samenwerking aan

18 januari 2023

Duurzamer en comfortabel wonen, leven en werken bereikbaarder maken. Met de nieuwe samenwerking tussen Greenchoice en Saman Groep komt deze gezamenlijke visie op verduurzaming een stap dichterbij. Als onderdeel van de samenwerking neemt Greenchoice een minderheidsbelang in de Saman Groep. Zo kunnen beide partijen nog beter inspelen op de sterk toegenomen vraag naar duurzamere oplossingen én kan de Saman Groep investeren in ontwikkeling en kwalitatieve installatiecapaciteit om de komende jaren verder te groeien in Nederland.  

Inspelen op vraag naar installatiecapaciteit 

Het klimaat vraagt om actie. Minder gasverbruik, minder CO₂-uitstoot en meer eigen opwek van energie. Maar ook de huidige geopolitieke ontwikkelingen en de gasprijzen vragen om actie. We moeten onze woningen op een energiezuinige manier gaan verwarmen. De overheid stelt immers dat de (hybride) warmtepomp vanaf 2026 de minimale standaard zou moeten worden. Met als gevolg dat er een enorme vraag naar installateurs is die de consument kunnen helpen hun huishouden te verduurzamen. Door de krachten te bundelen, kunnen we nog beter inspelen op deze vraag. 

 Investeren in kwaliteit, ontwikkeling en groei 

“Als familiebedrijf heeft de Saman Groep zich al honderd jaar kunnen ontwikkelen tot een van de grootste installateurs van duurzame producten in Zuidwest-Nederland,” licht Daniël Lodders, Algemeen directeur van de Saman Groep toe. “Met ons brede, duurzame portfolio variërend van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen tot aan thuisbatterijen kunnen we veel mensen helpen bij het verduurzamen van hun woning. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan om deze producten te huren. Klanten die niet kunnen of willen investeren kunnen zo toch verduurzamen en besparen op hun energierekening. Hierdoor maken we de energietransitie écht voor iedereen bereikbaar”. De investering van Greenchoice maakt het voor de Saman Groep mogelijk om met grote stappen verder te ontwikkelen en de komende jaren te groeien naar een landelijk dekkend installatie- en servicenetwerk waar beiden van kunnen profiteren. “Net als Greenchoice blijft de Saman Groep een eigen bedrijf met een sterk eigen merk. Natuurlijk gaan we wel samenwerken waar dat meerwaarde biedt voor onze klanten,” sluit Lodders af.  

Ontwikkeling van een ecosysteem 

Greenchoice geeft klanten advies over het maken van persoonlijke groene keuzes en maakt die stap makkelijker door - naast energie - producten te leveren om te verduurzamen. Daarbij ontwikkelt Greenchoice zich tot het centrum van een ecosysteem, waarbij vanuit samenwerkingsverbanden duurzamere oplossingen voor huishoudens worden aangeboden. “Met het aangaan van deze samenwerking zijn we niet over één nacht ijs gegaan,” vertelt Greenchoice directeur Coen de Ruiter. “We willen een stap vooruit maken in het bieden van oplossingen voor klanten, die hen helpen om groene keuzes te maken. Passie voor verduurzaming zit in het DNA van beide bedrijven,” stelt De Ruiter “en het past in de strategie van Greenchoice om samenwerkingspartners te vinden die vanuit een gedeelde missie klanten kunnen helpen om duurzamere toepassingen bereikbaar te maken. Zo bouwen we samen aan een energietransitie die niet alleen voor iedereen is, maar ook van iedereen.” 

Daniël Lodders en Coen de Ruiter staan samen aan tafel om te vieren dat Saman Groep en Greenchoice een samenwerking aangaan.

Over Saman Groep 

De Saman Groep is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Als totaalinstallateur verkoopt en verhuurt Saman Groep zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, laadpalen, cv-ketels, waterontharders, airconditioning en thuisbatterijen. Saman Groep is met 55.000 klanten een van de grootse installateurs van duurzame producten in Zuidwest-Nederland. De missie van de Saman Groep is duurzaam wonen, leven en werken voor iedereen bereikbaar maken. Voor meer informatie: www.samangroep.nl 

Over Greenchoice  

Al 20 jaar brengt Greenchoice groene stroom dichterbij. De energieleverancier heeft ruim 600.000 klanten en levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Ook helpt Greenchoice bij het besparen van energie en biedt klanten hulp bij het zelf opwekken van groene stroom. Voor meer informatie: www.greenchoice.nl 

Lees ook deze artikelen

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024