Greenchoice neemt belang in DuurzaamInvesteren

18 juni 2019

Greenchoice heeft een minderheidsbelang genomen in DuurzaamInvesteren, het grootste investeringsplatform voor duurzame projecten in Nederland. Met de deelname willen we op grote schaal nieuwe, lokale duurzame energieprojecten financieren via crowdfunding en de decentrale energietransitie verder aanjagen.

De strategische samenwerking met DuurzaamInvesteren past in onze missie als aanjager van de decentrale energietransitie in Nederland. Via DuurzaamInvesteren willen we klanten de mogelijkheid bieden om te investeren in lokale duurzame energieprojecten. De ambitie is om op deze manier meer van dit soort projecten te realiseren en Nederland te vergroenen. “Door samen met klanten te investeren in duurzame energieprojecten, neemt de betrokkenheid bij lokale energieopwekking toe. En dat is hard nodig, want het versnellen van de decentrale energietransitie lukt alleen als we het samen doen”, aldus Martin van Sleeuwen, financieel directeur.

Partner in financiële producten

De keuze voor DuurzaamInvesteren is heel bewust gemaakt. Van Sleeuwen: “We zochten een professionele partner met de juiste ervaring en de benodigde vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Dit is essentieel als het gaat om financiële producten. In marktleider DuurzaamInvesteren hebben we in onze ogen de beste partij gevonden.”

Partner in projecten

Enrique Aparicio Torres, CEO van DuurzaamInvesteren, ziet de samenwerking met Greenchoice als een hele mooie stap. “De energiewereld is aan het veranderen en passieve klanten worden nu steeds meer partners in projecten. Win win. Wij praten al langer met Greenchoice over innovatieve participatiemodellen voor duurzame projecten. Het DuurzaamInvesteren platform is ideaal om dat soort initiatieven uit te rollen. Greenchoice is na Triodos Investment Management de tweede partner uit de ‘gevestigde orde’ die zich bij ons aansluit. Een mooi bewijs dat crowdfunding volwassen wordt.”

Lees ook deze artikelen

Een shirt met een smiley aan de waslijn, wapperend in de wind

Megabatterijen voor een zonnige toekomst

09-11-2023

Samenwerking met Gasunie

08-11-2023

Veenherstel Krimpenerwaard

06-11-2023