L'Oréal werkt aan schonere wereld met echt groen gas Greenchoice

Nieuwsbericht • 22 december 2015

L’Oréal Nederland zet als één van de eerste bedrijven in Nederland een enorme stap als het gaat om duurzaamheid: het schoonheidsconcern gaat écht groen gas van Greenchoice gebruiken. Dat is bijzonder omdat groen – en dus schoon - gas nu nog maar in kleine hoeveelheden wordt opgewekt. De duurzame keuze van L’Oréal moedigt de ontwikkeling van steeds meer schoon gas aan.

Echt groen gas, ofwel biogas, ontstaat door vergisting van natuurlijk materiaal als mest en huis- en tuinafval. Het gebruik van dit gas is CO2-neutraal: de groei van het gebruikte materiaal heeft namelijk al evenveel CO2 opgenomen als bij de verbranding vrijkomt. Vanaf begin 2016 zal L’Oréal in het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn dit 100% groene gas gebruiken.

Jean-Charles Bondy, Managing Director L’Oréal Nederland: “Deze keuze sluit aan bij de doelen in ons duurzaamheidsprogramma Sharing Beauty With All waarbij we onze wereldwijde uitstoot van CO2 met 60% willen verlagen in 2020. We zijn al goed op weg, want op dit moment hebben we al een vermindering bereikt van 50% ten opzicht van 2005.”

Evert den Boer, algemeen directeur Greenchoice: “Tot het moment dat alle gas écht groen is, compenseren wij als enige grotere energieleverancier in Nederland alle CO2-uitstoot van onze klanten. Dat doen we via wereldwijde bosprojecten. Die hebben enorme impact en daardoor hoort Greenchoice bij de grootste bosbeschermers ter wereld. Intussen werken we hard aan het opwekken van steeds meer echt 100% groen gas. Hoe meer organisaties die keuze samen met ons maken, hoe sneller er meer groen gas kan worden geproduceerd. We zijn dus erg blij met de vooruitstrevende en principiële keuze van L’Oréal.”

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Oproep aan gemeenten: kies echt voor groen

22 december 2015

Samen met DGTL werken aan 100% groene festivalstroom

25 maart 2015

Vier-op-een-rij: Greenchoice beste energieleverancier 2015

26 februari 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5157 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg