Kom naar de Open Energiedag

05 september 2023

Op zaterdag 16 september is de landelijke Open Energiedag. Tijdens deze dag ontdek je de wereld achter je stopcontact en thermostaat. Energieprojecten in heel Nederland openen de deuren en vertellen meer over de gebruikte technieken achter de energietransitie. Leer alles over een windpark, ontdek hoe bodemenergie werkt of krijg een rondleiding in een zonnepark.

Vanuit Greenchoice doen we mee met de Open Energiedag met twee windparken. Vanwege de grote belangstelling vorig jaar doet Windpark Greenport Venlo weer mee en ben je ook welkom bij Windpark Streepland (bij Moerdijk).

Windpark Greenport Venlo

Windpark Greenport Venlo bestaat uit acht windmolens en produceert stroom voor zo’n 35.000 huishoudens. Tijdens de Open Energiedag is er tussen 13.00 tot 16.00 uur van alles te beleven bij een van de molens aan de Newtonweg (ingang bij de zandwinning/zandgroeve van Hecker B.V.). Het windpark is een initiatief van Greenchoice, Windunie en Meewind. Ook is energiecoöperatie Samenstroom Venlo erbij. Ontdek meer over de windmolens, energie-coaching en over andere initiatieven uit Venlo.

Wil je mee tijdens een rondleiding? Ze duren ongeveer een half uur en starten om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Natuurlijk is er ook koffie en thee met Limburgse vlaai.

Windpark Streepland

Ook bij Windpark Streepland worden tijdens de Open Energiedag tussen 13.00 en 16.00 uur rondleidingen georganiseerd (om 13.30, 14.30 en 15.30 uur). Windpark Streepland bestaat uit drie windmolens die ongeveer 15.000 huishoudens voorzien van stroom. Als goede buur wil het windpark een steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid van de omgeving. Er is een maatschappelijk fonds opgericht en kunstenaarscollectief Mothership maakt er een bijzondere uitkijktoren. 
Het windpark is een initiatief van Greenchoice, Windunie en Meewind, en maakt onderdeel uit van een groter park van 28 windmolens dat langs de A16 staat. Je parkeert op de parkeerplaats van NS Station Lage Zwaluwe (Westelijke Parallelweg). Vanaf daar word je naar de locatie geleid.

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024