Greenchoice neemt KiesZon over

alweer zo'n zonnig nieuwsbericht • 22 december 2016

Greenchoice neemt KiesZon, de grootste zonnestroomontwikkelaar van Nederland over van de oprichters. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze ambities op het vlak van zonne-energie. KiesZon, waar Greenchoice al geruime tijd medeaandeelhouder van is, bouwde de afgelopen jaren een grote zonnestroomportefeuille op. KiesZon ontwikkelt grote zakelijke zonprojecten op daken en ontzorgt klanten volledig op het gebied van zonnestroom. Daarnaast levert KiesZon al jaren zonnestroominstallaties bij mensen thuis via onder meer Vereniging Eigen Huis, Natuur & Milieu en de Consumentenbond.

Greenchoice werkt al lang samen met KiesZon. Martin van Sleeuwen, CFO van Greenchoice: “De kans om KiesZon over te nemen past perfect in onze nieuwe strategie. Wij zetten vol in op duurzaam en dichtbij opgewekte energie. Zon is in onze ogen de belangrijkste manier om lokaal invulling te geven aan de energietransitie. Met de overname hebben we in één klap een ijzersterke verbindende én zichtbare positie in de zonnestroommarkt. We geloven in de aanpak van KiesZon die uitgaat van kennis en kunde van de hele keten. Van de eerste subsidie en financiering tot de bouw en uiteindelijk het langjarig onderhoud van zonnestroominstallaties.“

Frank Heijckmann, medeoprichter en algemeen directeur KiesZon: ‘Voor ons is de overname door Greenchoice een kans om nog slagvaardiger te werken dan we al doen. Onze kennis en ervaring in de zonnestroom-branche is groot. Wij waren de eerste die al in 2011 een geheel gefinancierd zonnestroomproject ontwikkelden voor een gebouweigenaar: Zonnestroom op 27 Amsterdamse basisscholen. Die voorsprong hebben we vastgehouden en wordt nog sterker door de krachten met Greenchoice verder te bundelen. We voorzien een enorme groei van de zonnestroommarkt en blijven daar in vooroplopen. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

KiesZon, waar circa 35 mensen werken, blijft onder de bestaande naam vanuit Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) werken. Het huidige management blijft betrokken bij het bedrijf.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice neemt belang in Energie Transitie Groep

11 december 2018

Realisatie windpark De Veenwieken stap dichterbij

03 december 2018

Hoe we samen klimaatdoelen wél gaan halen

23 april 2015
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg