Greenchoice neemt KiesZon over

22 december 2016

Alweer zo'n zonnig nieuwsbericht:

Greenchoice neemt zonnestroomontwikkelaar KiesZon over van de oprichters. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze ambities op het vlak van zonne-energie. KiesZon, waar Greenchoice al geruime tijd medeaandeelhouder van is, bouwde de afgelopen jaren een grote zonnestroomportefeuille op. KiesZon ontwikkelt grote zakelijke zonprojecten op daken en ontzorgt klanten volledig op het gebied van zonnestroom. Daarnaast levert KiesZon al jaren zonnestroominstallaties bij mensen thuis via onder meer Vereniging Eigen Huis, Natuur & Milieu en de Consumentenbond.

Greenchoice werkt al lang samen met KiesZon. Martin van Sleeuwen, CFO van Greenchoice: “De kans om KiesZon over te nemen past perfect in onze nieuwe strategie. Wij zetten vol in op duurzaam en dichtbij opgewekte energie. Zon is in onze ogen de belangrijkste manier om lokaal invulling te geven aan de energietransitie. Met de overname hebben we in één klap een ijzersterke verbindende én zichtbare positie in de zonnestroommarkt. We geloven in de aanpak van KiesZon die uitgaat van kennis en kunde van de hele keten. Van de eerste subsidie en financiering tot de bouw en uiteindelijk het langjarig onderhoud van zonnestroominstallaties.“

Frank Heijckmann, medeoprichter en algemeen directeur KiesZon: ‘Voor ons is de overname door Greenchoice een kans om nog slagvaardiger te werken dan we al doen. Onze kennis en ervaring in de zonnestroom-branche is groot. Wij waren de eerste die al in 2011 een geheel gefinancierd zonnestroomproject ontwikkelden voor een gebouweigenaar: Zonnestroom op 27 Amsterdamse basisscholen. Die voorsprong hebben we vastgehouden en wordt nog sterker door de krachten met Greenchoice verder te bundelen. We voorzien een enorme groei van de zonnestroommarkt en blijven daar in vooroplopen. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

KiesZon, waar circa 35 mensen werken, blijft onder de bestaande naam vanuit Rosmalen (gemeente ’s-Hertogenbosch) werken. Het huidige management blijft betrokken bij het bedrijf.

Lees ook deze artikelen

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024

Onze megabatterij geeft jou volop energie

25-04-2024