Greenchoice levert groene energie Drechtsteden

17 februari 2017

Met trots mogen wij onszelf per begin januari leverancier noemen van groene stroom en CO2 gecompenseerd gas aan zes gemeenten die samen de Drechtsteden vormen. Dat zijn Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Vanaf 1 januari 2018 gaat ook gemeente Hardinxveld-Giessendam over. Greenchoice levert in elk geval voor de komende drie jaar circa 34 miljoen kWh groene stroom. Dat is te vergelijken met het stroomverbruik van circa 10.000 huishoudens. Greenchoice levert inmiddels stroom aan circa een kwart van alle gemeenten in Nederland. Eerder dit jaar gingen ook gemeenten Someren en Asten over op groene stroom.

Gegarandeerd Nederlandse duurzame stroom

De Drechtsteden stelden als voorwaarde dat de nieuw te kiezen energieleverancier uitsluitend groene stroom en CO2-gecompenseerd gas mag leveren. Bij dit soort duurzame stroom hoort een Garantie van Oorsprong (GvO): een digitaal certificaat dat precies laat zien waar en hoe de groene stroom is opgewekt. Onze GVO's garanderen dat de stroom duurzaam in Nederland is opgewekt, via wind, zon of biomassa. Daarnaast compenseert Greenchoice de CO2-uitstoot van het aan Drechtsteden te leveren gas via verschillende gecertificeerde projecten.

Gemeenten grote rol in groen

Commercieel Directeur Diane Klok: “We zijn blij met de Drechtsteden gemeenten als nieuwe klant. Zelf roepen we gemeenten al een tijdlang actief op strengere eisen te stellen aan hun groene stroom, en dus niet meer te kiezen voor het vergroenen via buitenlandse GVOs. Gemeenten zijn grote gebruikers van energie en hebben ook een voorbeeldfunctie naar hun inwoners. Hun groene keuzes zijn extra belangrijk voor een steeds duurzamer Nederland.”

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Nieuwe financieel directeur voor Greenchoice

03 juli 2015

Ekwadraat en Greenchoice verlengen contract

13 oktober 2017

Warmetruientopdag

10 februari 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6655 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg