Greenchoice en Meewind stappen samen in duurzame warmte

10 oktober 2017

Greenchoice is samen met duurzame beleggingsinstelling Meewind medeaandeelhouder geworden van ZON, een bedrijf dat zich volledig richt op warmte-koudeopslag (WKO) in de gebouwde omgeving. Het doel: het aantal grote duurzame warmteprojecten in Nederland de komende jaren snel laten groeien, waardoor het aardgasverbruik afneemt.

Onze deelname in ZON past in onze strategie om te investeren in lokale energieprojecten die de energietransitie in Nederland versnellen. Met WKO-installaties krijgen consumenten de mogelijkheid hun huis duurzaam te verwarmen (en koelen) zonder aangesloten te zijn op het gasnetwerk.

“Kleinschalige en decentrale warmte- en koude voorziening zal in de nabije toekomst de standaard worden. Steeds meer woningen worden zonder gasaansluiting opgeleverd”, aldus Evert den Boer, CEO van Greenchoice. “Met ZON hebben we de ambitie om aardgas overbodig te maken voor twintigduizend huishoudens in 2022.”

Meewind biedt, via fonds Regionaal Duurzaam, particuliere investeerders de mogelijkheid om duurzaam te beleggen in lokale energieprojecten. Willem Smelik, bestuurder van Meewind: “Iedereen beseft dat we van het gas af moeten. Deze transitie kan versneld worden wanneer we daar gezamenlijk in investeren. Door te investeren in ZON creëren we dubbele winst; een duurzame stroomvoorziening én een gezond rendement”.

ZON richt zich voornamelijk op projectontwikkelaars en woningcorporaties. Het bedrijf maakt initiatieven voor duurzame stroom in de collectieve gebouwde omgeving (appartement gebouwen) mogelijk door te investeren in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van nieuwe WKO-installaties. Zie voor meer informatie: www.bijzon.nl

Lees ook deze artikelen

Onze wijze van salderen onderwerp in uitzending Radar

11-03-2024

Evenement HIER opgewekt 2024

11-03-2024

Greenchoice spoort consument aan overdag stroom te gebruiken

21-02-2024