Gratis groene stroom voor voedselbank dankzij Winddelers

Nieuwsbericht • 12 december 2014

Voedselbank Arnhem krijgt vanaf nu bijna al haar groene stroom cadeau van De Windcentrale en Greenchoice. De Windcentrale heeft daarvoor 200 Winddelen gedoneerd. Voedselbank Arnhem wekt daarmee zelf de komende 15 jaar 90% van de nodige stroom gratis én groen op. Greenchoice biedt daarnaast aan alle andere voedselbanken in Nederland vanaf nu groene stroom tegen een prijs waar wij zelf niet op verdienen. We beloofden samen met onze partner De Windcentrale eerder dit jaar dat de voedselbanken zouden meeprofiteren als alle drie de windmolens in Burgervlotbrug door ‘Winddelers’ werden gekocht. En dat is dankzij succesvolle crowdfunding gelukt.

‘Er zijn nu al ruim 15.000 mensen die één of meer stukjes van een windmolen kochten om zelf stroom op te wekken. Zij maken het mogelijk dat we samen de wind écht delen, door de voedselbank een flink deel van een windmolen te geven om zelf gratis groene stroom op te wekken’ legt Harm Reitsma van de Windcentrale uit.

‘Delen is het nieuwe hebben. En de toekomst van groene energie ligt in het zelf opwekken ervan. Die twee krachtige uitgangspunten combineren we in deze actie. We wilden graag dat ook de andere voedselbanken voordelig gebruik kunnen maken van écht groene stroom, duurzaam en dichtbij opgewekt,’ voegt Bastiaan de Boer van Greenchoice toe.

Marco van der Woude van de voedselbank: ‘Onze voedselbanken zorgen ervoor dat voedsel uitgedeeld wordt aan wie dat nodig heeft. Op onze beurt mogen wij nu delen in de opbrengsten van Nederlandse wind door dit gebaar van Greenchoice en Windcentrale. Onze Voedselbank Arnhem krijgt nu jarenlang gratis groene stroom. En de andere locaties profiteren ook. Daar zijn we blij mee.’

Groene stroom opwekken met je eigen stukje molen

Het eigendom van een windmolen wordt in duizenden stukjes gehakt: elk stukje is goed voor 500 kWh aan stroom. Elk huishouden kan eenvoudig deze Winddelen kopen en daarmee in haar eigen groene stroom voorzien. Wie Winddelen koopt om eigen stroom op te wekken heeft geen last van wisselende energieprijzen en is vaak goedkoper uit. De stroomproductie van de windmolen is live te volgen via een App. Greenchoice zorgt voor de afhandeling van de administratie en nota. Voor de ruim 15.000 Winddelers en dus ook voor de voedselbanken.

Contact voor media:

Bastiaan de Boer, Greenchoice 06 - 48 51 99 49

Tom Hillemans, Voorzitter Voedselbank Arnhem 06 - 53 72 26 09

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Evert den Boer lid van bestuur Energie-Nederland

24 april 2017

Greenchoice en Meewind stappen samen in duurzame warmte

10 oktober 2017

Greenchoice en Qurrent vallen in de prijzen

29 mei 2019
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5811 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg