Niet aardkloten maar aanpoten

Nieuwsbericht • 13 maart 2019

Niet alleen praten over het klimaat, maar samen de planeet eigenhandig groener maken. Greenchoice riep Nederland eerder al op om te stoppen met aardkloten. We geven graag het groene voorbeeld en laten de handjes – met groene vingers – wapperen in Siddeburen. Hier gaan 1.700 bomen de grond in zodat Nederland weer een stukje duurzamer wordt!

De bomen krijgen, verdeeld in groepjes, hun eigen plekje op het Landgoed Nieuw Tivoli. Het landgoed ligt in het weidse Groninger Land, langs de weg van Delfzijl naar Veendam. Ten zuidoosten van het plaatsje Siddeburen, om precies te zijn. Het landgoed beslaat 90 hectare grond en is al sinds 1859 in het bezit van de familie Huisman.

Duurzame hefboom
Het bedrijfsleven en de publieke sector dragen samen bij aan de aanplant: Greenchoice, de Provincie Groningen en de Klimaatenvelop vanuit het ministerie maken het project mogelijk. Een goed voorbeeld van een hefboomeffect binnen publiek-private samenwerking, waarbij investeren in klimaat aanstekelijk werkt en duurzame impact maken centraal staat.

Bosbeschermers
Greenchoice vindt een groene, gezonde leefomgeving belangrijk. Daarom leveren wij uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Met onze bosprojecten planten we wereldwijd bomen, herstellen beschadigde bossen en beschermen grote gebieden bos. Hiermee compenseren we de CO2-uitstoot van het gasverbruik van onze ruim 500.000 klanten. We beschermen hiermee niet alleen bossen, maar ook het klimaat. Daarnaast verbeteren we de diversiteit aan planten en dieren én ondersteunen we de lokale bevolking met onder andere educatie en extra werkgelegenheid.

Met de projecten hebben we al prachtige resultaten behaald. Samen met onze klanten maken wij de aarde groener!

Bomen van dichtbij             
Wie denkt dat alleen buitenlands bos beschermd hoeft te worden, heeft het mis. Ook de bomen dichter bij huis lopen risico’s. Een voorbeeld hiervan is de situatie op Landgoed Nieuw Tivoli. Hier lijdt een groot deel van de bomen onder essentaksterfte, veroorzaakt door een schimmel. Om het bos te redden, worden de zieke essen verwijderd en kunnen de gezonde exemplaren blijven staan. In de ontstane gaten in het bos worden zeven boomsoorten terug geplant. De jonge bomen worden geplant in kokers, veilig voor vraat en braamontwikkeling. Zo weten we zeker dat we hier een vitaal en gevarieerd bos terugkrijgen.


Nederlandse bosprojecten van Greenchoice
Naast onze wereldwijde bosprojecten, zijn we in 2017 gestart met het beschermen van Nederlands bos. We investeren in projecten van de Nederlandse natuurorganisaties Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Zuid-Hollands Landschap. We zorgen voor gevarieerde aanplant, beschermen bestaand bos en verrijken de biodiversiteit met nieuwe inheemse bomen en struiken. Een Nederland met windmolens en zonnepanelen, maar zónder natuur, is voor ons geen optie. 

Eind 2017 adopteerden wij voor zakelijke relaties al bomen op het Landgoed Nieuw Tivoli in Siddeburen. Door de aanplant van die bomen zijn we de strijd aangegaan tegen de gevolgen van de essentaksterfte op het landgoed. Met de uitbreiding van het klimaatbos begin dit jaar geven we de eerdere adoptieactie een duurzaam vervolg.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice voert eerder aangekondigde tariefwijziging in per 20 oktober in plaats van 1 oktober

30 september 2022

Gemeentelijke organisaties Someren en Asten vanaf 01-01-2017 geheel over op lokaal opgewekte stroom

23 januari 2017

Coen de Ruiter nieuwe algemeen directeur Greenchoice

12 november 2020
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6705 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg