Gemeentelijke organisaties Someren en Asten vanaf 01-01-2017 geheel over op lokaal opgewekte stroom

Nieuwsbericht • 23 januari 2017

Vanaf 1 januari 2017 is er een overeenkomst tussen Greenlake Systems BV, Greenchoice, energiecoöperatie ZummerePower en de gemeenten Someren en Asten. Met tussenkomst van Greenchoice zal Greenlake Systems, de lokale duurzame opwekker, duurzame elektriciteit leveren aan de gemeenten Someren en Asten. Greenlake produceert jaarlijks 3800 MWh en levert daarvan 3200 MWh aan de gemeenten. De overige 600 MWh is voor de leden van ZummerePower.

Op basis van de overeenkomst wordt het totale elektriciteitsverbruik van beiden gemeenten voor minimaal drie jaar geheel geleverd door de lokale duurzame opwekker uit Lierop. Het gaat hierbij onder andere om openbare verlichting, pompen en gemalen, gemeentelijke gebouwen en aan de gemeenten verbonden maatschappelijke organisaties.

ZummerePower kan met de 600 MWh die Greenlake Systems levert zo’n 150 huishoudens voorzien van lokaal opgewekte groene stroom en daarmee haar ledenaantal op korte termijn fors uitbreiden. Inwoners in Someren worden dan ook opgeroepen om van dit unieke aanbod van Greenchoice via ZummerePower gebruik te maken.

Naast Someren en Asten voorziet Greenchoice ook aan een tiental anderen gemeenten 100% duurzame groene energie, waaronder de gemeenten Bernheze, Lansingerland en Dordrecht.

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Amsterdam sluit duurzaam energiecontract met energieleverancier Greenchoice

26 september 2018

Meerdere routes du soleil voor het zonnetje op je dak

22 maart 2016

Warmetruientopdag

10 februari 2016
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg