1.700 kerken over op 100% windenergie uit Nederland

Nieuwsbericht • 08 december 2016

Het inkoopcollectief Energie voor Kerken stapt over op 100% Nederlandse windenergie van duurzame energieleverancier Greenchoice. Al sinds begin 2013 krijgen inmiddels ruim 1.700 kerkgebouwen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van Greenchoice. Vanaf 2017 komt die stroom uitsluitend uit Nederland, een bewuste duurzame keuze van het collectief. Een kwart van de groene stroom komt uit de nieuwe eigen windmolens van Greenchoice aan het Hartelkanaal.

 Inkoopcollectief verlengt contract Greenchoice en gaat over op lokale stroom
Energie voor Kerken* kiest weloverwogen voor stroom die duurzaam in Nederland is opgewekt. Jeroen Crajé van de begeleidingscommissie Energie voor Kerken: “We investeren vol overtuiging in Nederlandse windenergie. Daarmee dragen wij vanuit de kerken actief bij aan het groener maken van ons land. Energie voor Kerken staat voor het gebruik van alleen duurzame energie en heeft daarnaast ook aandacht voor energiebesparing en het verduurzamen van kerkgebouwen”.

“Natuurlijk kijken we ook scherp naar voorwaarden en tarieven en naar kwalitatieve eisen en wensen zoals verzamelfacturen en administratieve mogelijkheden. Na zorgvuldig afwegen en onderhandelen bleek Greenchoice op al die terreinen nog steeds het beste aanbod te hebben. En tel daar de uitstekende persoonlijke service bij op,” aldus Crajé. Het energiecontract wordt verlengd tot en met 2019.

Ton van der Linden van Greenchoice: “De keuze van de kerken voor Nederlandse stroom helpt ons met het bereiken van ons duurzame doel: 100% groene stroom uit Nederland. Greenchoice is daarnaast de enige leverancier die op grote schaal het gasverbruik van klanten compenseert met CO2-compensatieprojecten wereldwijd.”

*Energie voor Kerken is een initiatief van het CIO-K (Commissie Kerkgebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) in samenwerking met energieadviesbureau Hellemans Consultancy. https://www.energievoorkerken.nl/

Deel dit artikel:

Twitter Mail Facebook LinkedIn

Lees ook deze artikelen

Greenchoice meest duurzame energiemerk van Nederland

25 maart 2021

Campagne ‘Grip op je geld’ van start met actieplan voor speciale energiehulproute

29 maart 2022

Inspiratiebijeenkomst: aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

15 maart 2018
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4 6611 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg