De herkomst van onze stroom

Ons algemene stroometiket 2016 laat u zien uit welke bronnen onze duurzame energie komt. In het etiket vindt u de herkomst van onze groene stroom, uitgesplitst in één helder overzicht. De specifieke stroometiketten van onze verschillende contracten vindt u terug in dit document en vergelijkt u op de pagina 'Tarieven'.

Greenchoice Stroometiket 2016

NL Zon1%
EU Zon5%
NL Wind50%
EU Wind13%
NL Biomassa28%
EU Biomassa2%
NL Water1%
EU Water0%

Groene stroom

Wij leveren uitsluitend écht groene stroom. Zoveel mogelijk dichtbij duurzaam opgewekt uit natuurlijke bronnen: zon, wind, water en biomassa. Daar kunt u volledig op vertrouwen. Greenchoice geeft u die zekerheid via de garantie van oorsprong. Zo ziet u waar uw stroom vandaan komt. In 2016 wordt al 80% van onze stroom in Nederland opgewekt. We zijn er trots op dat we sinds dit jaar al onze klanten thuis en op het werk (MKB) 100% Nederlandse groene stroom leveren. Ons doel is om voor 2020 ook al onze grootzakelijke klanten in Nederland opgewekte groene stroom te leveren.

Lees meer over groene stroom van Greenchoice

Groen gas

Ons bosgecompenseerde gas kunt u met een gerust hart gebruiken (al is besparen natuurlijk altijd het beste). Wij compenseren namelijk de uitstoot van al uw gasgebruik. Door bos aan te planten en te beschermen. Of via zorgvuldig geselecteerde CO-compensatieprojecten. En we werken ook hard aan het leveren van steeds meer écht groen biogas. Zo wordt de wereld steeds schoner.

Lees meer over gas van Greenchoice