Subsidie
zonnepanelen

Jouw eigen energie opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Ben jij er klaar voor om, net als steeds meer Nederlanders, te kiezen voor écht groene energie? Dan passen zonnepanelen perfect bij jou. Zo wek je zelf 100% eigen stroom op en beperk je jouw afhankelijkheid van het energienetwerk. En dat wordt beloond! Investeren in duurzame zonnepanelen van Greenchoice bespaart jou niet alleen veel geld, je geniet ook van financiële voordelen die vergelijkbaar zijn met een subsidie. Een extra motivatie voor jouw groene keuze!

Lees meer over

Bestaat er subsidie op zonnepanelen?

Onze overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door duurzame consumenten. Een landelijke subsidie op zonnepanelen bestaat niet meer, maar er is wel een voordelige regeling. Je kunt namelijk btw terugvragen van:

  • het aankoopbedrag van de zonnepanelen
  • de installatiekosten van de zonnepanelen

In veel gevallen betekent dit een veel voordeligere oplossing dan de oude subsidieregeling voor zonnepanelen, omdat het terug te krijgen bedrag afhankelijk is van hoeveel zonnepanelen jij laat plaatsen. Dat betekent dat je meer voordeel krijgt bij het plaatsen van meer panelen. Zo wordt jouw investering in zonnepanelen behapbaar en ben jij lekker groen bezig.

Btw-service van Greenchoice

Als je je panelen koopt via Greenchoice kun je bovendien gebruik van onze btw-service, waarbij wij het proces van de btw-teruggave én alle administratie die daarbij komt kijken voor je uit handen nemen. Vergeet ook niet om bij jouw gemeente te informeren naar de mogelijkheden. Sommige gemeenten hebben bijvoorbeeld een aanvullende regeling of lokale subsidies op zonnepanelen.

Overige financiële voordelen

Als zonnepaneleneigenaar zijn er verschillende financiële voordelen. Lees hieronder meer over de salderingsregeling, btw-teruggave en opbrengst van zonnepanelen.

Salderingsregeling - Btw-teruggave - Opbrengst

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg