Subsidie zonnepanelen

Vraag aanbod op maat aan

Ben jij er klaar voor om, net als steeds meer Nederlanders, te kiezen voor écht groene stroom? Dan passen zonnepanelen perfect bij jou. Zo wek je zelf 100% eigen stroom op en beperk je jouw afhankelijkheid van het energienetwerk. En dat wordt beloond! Investeren in duurzame zonnepanelen van Greenchoice bespaart jou niet alleen veel geld, je geniet ook van financiële voordelen die vergelijkbaar zijn met een subsidie. Een extra motivatie voor jouw groene keuze!

Inhoudsopgave

Bestaat er subsidie op zonnepanelen?

Onze overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door duurzame consumenten. Een landelijke subsidie op zonnepanelen bestaat niet meer, maar er is wel een voordelige regeling. Je hoeft namelijk geen btw te betalen voor:

  • het aankoopbedrag van de zonnepanelen;
  • de installatiekosten van de zonnepanelen.

In veel gevallen betekent dit een veel voordeligere oplossing dan de oude subsidieregeling voor zonnepanelen, omdat het bedrag dat je niet hoeft te betalen afhankelijk is van hoeveel zonnepanelen jij laat plaatsen. Dat betekent dat je meer voordeel krijgt bij het plaatsen van meer panelen. Zo wordt jouw investering in zonnepanelen behapbaar.

Overige financiële voordelen

Als zonnepaneleneigenaar zijn er verschillende financiële voordelen. Lees hieronder meer over de salderingsregeling, btw-wetgeving en opbrengst van zonnepanelen.

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Onze adviseur geeft je graag vrijblijvend advies.

Vraag aanbod op maat aan

Al ruim 190.000 Greenchoice klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik subsidie aan voor zonnepanelen?

De overheid geeft geen subsidie meer uit voor zonnepanelen. Wel kun je naar de pagina van Rijksoverheid gaan voor andere aantrekkelijke regelingen om zonnepanelen aan te schaffen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoeveel subsidie krijg ik op zonnepanelen?

Via de overheid kun je geen subsidie meer aanvragen voor zonnepanelen. Soms geven regionale overheden zoals gemeente of provincies nog wel subsidie. Informeer daarvoor bij je gemeente of provincie of ga naar de Energiesubsidiewijzer.


Heeft dit antwoord geholpen?