Zonnepanelen kopen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Door zonnepanelen te kopen draag jij bij aan een beter klimaat. Je voorziet jouw huishouden van elektriciteit van eigen dak, die wordt opgewekt door daglicht: gratis uit de natuur verkrijgbaar. Als je kiest voor investeren in zonnepanelen dan maak jij iedere dag gebruik van deze duurzame en natuurlijke energiebron. Ontdek hier meer over de kosten van zonnepanelen en hoe je deze investering makkelijk weer terugverdient.

Inhoudsopgave

Kosten zonnepanelen: welk soort?

Er zijn twee soorten zonnepanelen verkrijgbaar bij Greenchoice, namelijk een zwart zonnepaneel van fabrikant Trina Solar. Het paneel is goed bestand tegen alle weersomstandigheden: het weerstaat windstoten tot 130 km/h, hagelstenen tot 35 mm grootte en 900 kg aan sneeuwdek. Bekijk hier de specificaties: 

Trina Solar

 • Kleur: zwart
 • Afmetingen: 1754 x 1096 x 35 mm
 • Gewicht: 21,3 kg
 • Zonnecellen: 120 zonnecellen
 • Opwekkingsvermogen: 380-395 W
 • Materiaal: monocrystalline  

Waar let je op bij het kopen van zonnepanelen?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je kiest bij Greenchoice voor zonnestroomsystemen vanaf 4 tot maximaal 40 panelen. In Nederland is het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik 3300 kWh. Dit betekent dat je 11 tot 12 zonnepanelen van 345 wattpiek of 9 tot 10 zonnepanelen van 385 wattpiek nodig hebt om dit stroomverbruik op te vangen. Het exacte verbruik verschilt natuurlijk per huishouden, en de opbrengst van je zonnepanelen hangt van allerlei factoren af. Denk hierbij aan zonnepanelen die meer WattPiek hebben, waardoor je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het soort aansluiting dat je hebt. Bij een aansluiting tot 3x80 ampère verrekent Greenchoice je teruggeleverde energie volledig met je verbruikte energie. Dit is onze salderingsregeling.

Wat is de prijs van zonnepanelen per m²?

Wanneer je weet voor welk type zonnepanelen je kiest en hoeveel vierkante meters van jouw dak geschikt zijn voor zonnepanelen, dan kan je de prijs voor jouw zonnepanelen berekenen:

 • Eén zonnepaneel beslaat gemiddeld 1,5m²
 • De panelen moeten vervolgens gekoppeld worden aan een omvormer, zodat de zonne-energie kan worden omgezet in bruikbare energie voor jouw huishouden
 • Hier komen als laatste de installatiekosten bij – de installatie van zonnepanelen laat je namelijk altijd over aan een professional
 • Wanneer je deze kosten bij elkaar optelt en deelt door het aantal met zonnepanelen bedekte m², krijg je de prijs van zonnepanelen per m²
 • Dit betekent dat hoe meer zonnepanelen jij op je dak laat plaatsen, des te lager de kosten per m² voor zonnepanelen zijn

Tip: wil je direct een aanbod voor jouw persoonlijke situatie ontvangen? Vraag dan een aanbod op maat aan. Heb je een keuze gemaakt? Dan rest alleen nog de installatie van de zonnepanelen op jouw dak door onze specialisten!

Meer over zonnepanelen

Zijn jouw zonnepanelen in aantocht? We helpen je graag verder zodat je goed bent voorbereid. Kom meer te weten over de installatie, jouw opbrengst en het onderhoud van je nieuwe zonnepanelen. 

Installatie - Onderhoud - Opbrengst

Waarom zonnepanelen van Greenchoice

Duurzaam en eerlijk

Ook wanneer je zelf energie wilt opwekken, is het belangrijk dat je kiest voor duurzame en eerlijke producten. De panelen van Greenchoice voldoen aan internationale milieustandaarden (ISO 14001). Ook zijn ze gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden zonder kinderarbeid of verplichte overuren en mét een fatsoenlijk salaris (SA 8000).

Veilig en betrouwbaar

Onze zonnepanelen voldoen aan alle Europese normen voor de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische producten (TüV en CE). Zo weet je zeker dat ook de levensduur van jouw zonnepanelen duurzaam is. Wij werken uitsluitend met vakbekwame installateurs die veel ervaring hebben met zonnepanelen. Dit is belangrijk omdat voor het installeren van zonnepanelen kennis nodig is van zowel dakwerkzaamheden als elektriciteit.

Duurzaamheidsleningen

Het plaatsen van zonnepanelen is officieel een ‘duurzame woningverbetering’. Dit betekent dat je voor de panelen waarschijnlijk een duurzaamheidslening kunt afsluiten via GreenLoans (ABN-AMRO) of Ik Investeer Slim (Nationaal Energiebespaarfonds). De rente die je betaalt over de lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt binnen enkele dagen bericht of je in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening.

Vraag je BTW terug!

Door een overheidsregeling kun je de btw die je betaalt op de aanschaf van panelen terugvragen bij de Belastingdienst. Deze overheidsregeling kan van tijdelijke duur zijn, waardoor wij er geen garantie op kunnen geven. Op de pagina ‘Btw-teruggave voor zonnepanelen’ vind je uitgebreide informatie en lees je hoe de btw-service je helpt bij de terugvordering.

Zeker van opbrengstgarantie

Greenchoice maakt inzichtelijk hoeveel panelen passen bij jouw situatie én wat de verwachte opbrengsten zijn in de komende 10 jaar. Hiervoor kijken we naar de omgevingsfactoren van jouw woning, zoals de hellingshoek en ligging van je dak ten opzichte van het zuiden. In de offerte nemen wij een opbrengstgarantie op. Daarmee garanderen wij de kWh-opbrengst van de zonnepanelen over een periode van 5 jaar.

Kies panelen en omvormer

Greenchoice levert panelen van de fabrikant Trina Solar en Jinko Solar. De panelen van Trina Solar en Jinko Solar zijn kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd. We adviseren je ook welke omvormer het beste past bij jouw situatie.

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor