Zonnepanelen kopen

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Met zonnepanelen op je dak voorzie je jouw huishouden van zelf opgewekte stroom, verkregen uit het daglicht van de natuur. Door te investeren in zonnepanelen maak je elke dag gebruik van duurzame stroom. Ontdek hier meer over de kosten van zonnepanelen en hoe je deze investering gemakkelijk weer terugverdient.

Lees meer over

Welk type zonnepaneel?

Bij Greenchoice is het zonnepaneel van fabrikant Jinko Solar verkrijgbaar. Dit paneel is goed bestand tegen alle weersomstandigheden: het weerstaat windstoten tot 130 km/h, hagelstenen tot 35 mm grootte en 900 kg aan sneeuwdek. Bekijk hier de specificaties: 

Jinko Solar

 • Kleur: zwart
 • Afmetingen: 1722 x 1134 x 30 mm
 • Gewicht: 22 kg
 • Zonnecellen: 108 zonnecellen
 • Opwekkingsvermogen: 400 - 420 W
 • Materiaal: monokristallijn

Waar let je op bij het kopen van zonnepanelen?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je kiest bij Greenchoice voor zonnestroomsystemen vanaf 4 tot maximaal 40 panelen. In Nederland is de gemiddelde jaarlijkse stroomafname 3.300 kWh. Dit betekent dat je 8 of 9 zonnepanelen van 420 wattpiek nodig hebt om deze afname op te vangen.

De exacte afname verschilt natuurlijk per huishouden, en de opbrengst van je zonnepanelen hangt van allerlei factoren af. Denk hierbij aan zonnepanelen die meer wattpiek hebben, waardoor je er minder nodig hebt om dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het soort aansluiting dat je hebt. Bij een aansluiting tot 3x80 ampère verrekent Greenchoice je teruggeleverde stroom volledig met je verbruikte stroom. Dit is onze salderingsregeling.

5 tips bij het kopen van zonnepanelen

 1. Check het dak van je huis: een schuin dak dat minimaal de helft van de dag zon krijgt is ideaal
 2. Controleer hoeveel stroom je nodig hebt: een gemiddeld huishouden kan met 9 zonnepanelen hun eigen stroomvraag opwekken
 3. Kijk of je meter klaar is voor terugleveren: als je meter niet geschikt is, krijg je van je netbeheerder een gratis slimme meter
 4. Bereken de terugverdientijd van je investering: Greenchoice levert een installatie die je binnen 5 tot 7 jaar terugverdient
 5. Let op de garanties bij je offerte: Greenchoice biedt 5 jaar opbrengstgarantie en 10 jaar systeemgarantie

Wat is de prijs van zonnepanelen per m²?

Wanneer je weet voor welk type zonnepanelen je kiest en hoeveel vierkante meters van jouw dak geschikt zijn voor zonnepanelen, dan kan je de prijs voor jouw zonnepanelen berekenen:

 • Eén zonnepaneel beslaat gemiddeld 1,5m²;
 • De panelen moeten vervolgens gekoppeld worden aan een omvormer, zodat de zonne-energie kan worden omgezet in bruikbare stroom voor jouw huishouden;
 • Hier komen als laatste de installatiekosten bij – de installatie van zonnepanelen laat je namelijk altijd over aan een professional.

Wanneer je deze kosten bij elkaar optelt en deelt door het aantal met zonnepanelen bedekte m², krijg je de prijs van zonnepanelen per m². Dit betekent dat hoe meer zonnepanelen jij op je dak laat plaatsen, des te lager de kosten per m² voor zonnepanelen zijn.

Tip: wil je direct een aanbod voor jouw persoonlijke situatie ontvangen? Vraag dan een aanbod op maat aan. Heb je een keuze gemaakt? Dan rest alleen nog de installatie van de zonnepanelen op jouw dak door onze specialisten!

Meer over zonnepanelen

Komen je zonnepanelen er binnenkort aan? We helpen je graag verder zodat je goed bent voorbereid. Kom meer te weten over de installatie, jouw opbrengst en het onderhoud van je nieuwe zonnepanelen. 

Waarom zonnepanelen van Greenchoice

Slim, bewust en betrouwbaar

Door gebruik te maken van zonnepanelen ga je slim om met groene stroom, opgewekt vanuit het comfort van je eigen huis met het zonnetje op het dak. Naast het feit dat je onafhankelijk stroom opwekt van moeder natuur, zorgt het ook voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot. Het is dus een win-win situatie! Wij werken uitsluitend met vakbekwame installateurs die veel ervaring hebben met zonnepanelen. Dit is belangrijk omdat voor het installeren van zonnepanelen kennis nodig is van zowel dakwerkzaamheden als elektriciteit.

Duurzaamheidsleningen

Het plaatsen van zonnepanelen is officieel een ‘duurzame woningverbetering’. Dit betekent dat je voor de panelen waarschijnlijk een duurzaamheidslening kunt afsluiten via GreenLoans (ABN-AMRO) of het Warmtefonds (Nationaal Warmtefonds). De rente die je betaalt over de lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt binnen enkele dagen bericht of je in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening.

Zeker van opbrengstgarantie

Greenchoice maakt inzichtelijk hoeveel panelen passen bij jouw situatie én wat de verwachte opbrengsten zijn in de komende 10 jaar. Hiervoor kijken we naar de omgevingsfactoren van jouw woning, zoals de hellingshoek en ligging van je dak ten opzichte van het zuiden. In de offerte nemen wij een opbrengstgarantie op. Daarmee garanderen wij de kWh-opbrengst van de zonnepanelen over een periode van 5 jaar.

Voordelen van zonnepanelen kopen

 1. Je betaalt minder voor je stroom als je zonnepanelen koopt dan wanneer je ze huurt.
 2. De investering in zonnepanelen verdien je gemiddeld binnen 5 tot 7 jaar alweer terug.
 3. Wanneer je zonnepanelen koopt, kan je gebruik maken van de salderingsregeling en terugleververgoeding.
 4. Je hebt een 5 jaar opbrengstgarantie en 10 jaar systeemgarantie op de installatie.
 5. Het energielabel van je huis gaat tot 2 stappen omhoog. Dit verhoogt de waarde van je huis.

Nadelen van zonnepanelen kopen

 1. Het is een fikse investering waar je wel de middelen voor moet hebben.
 2. Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en het schoonmaken van de zonnepanelen.
 3. Sommige mensen vinden zonnepanelen op het dak niet mooi. Greenchoice biedt zwarte panelen aan, die minder opvallen op donkere daken.
 4. Alhoewel je bij Greenchoice 10 jaar systeemgarantie hebt, draag je buiten deze garantieperiode wel zelf de kosten voor het vervangen van zowel de zonnepanelen als omvormer.
 5. Wanneer je meer dan drie panelen laat plaatsen, moet je waarschijnlijk een nieuwe groep in je stroommeter laten inbouwen. Dit kost geld, maar ook deze kosten verdien je na een aantal jaar terug.

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Onze adviseur geeft je graag vrijblijvend advies.

Vraag aanbod op maat aan

Al ruim 190.000 Greenchoice klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Kan ik beter zonnepanelen huren of kopen?

Wanneer je kiest voor zonnepanelen huren, begin je direct met energie opwekken én met besparen op je energierekening. Het voordeel van het huren van zonnepanelen ten opzichte van het kopen van zonnepanelen is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen.

Bij Greenchoice is het alleen mogelijk om zonnepanelen te kopen. Als je ervoor kiest om zelf te investeren in zonnepanelen, begin je ook direct met opwekken. De investering betaalt zich na 5 tot 7 jaar terug via je energierekening. Anders dan bij het huren van zonnepanelen, biedt Greenchoice kopers meerdere zonnepanelen en omvormers aan. Hierdoor kan het rendement van de panelen hoger oplopen dan bij het huren van zonnepanelen. Je kunt al beginnen vanaf vier zonnepanelen en bij het kopen van zonnepanelen heb je 5 jaar opbrengstgarantie en 10 jaar systeemgarantie.


Heeft dit antwoord geholpen?
Welke zonnepanelen moet ik kopen?

De meest voorkomende zonnepanelen zijn polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen. Er zit weinig verschil tussen deze twee, maar polykristallijne panelen zijn meestal blauw, en wat goedkoper. Monokristallijne panelen bieden wel de hoogste vermogens.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat kost een omvormer voor zonnepanelen?

De kosten van een omvormer verschilt enorm: tussen 500 euro en 5.000 euro. Dit verschil zit 'm in diverse eigenschappen zoals rendement en levensduur. Hier lees je meer over de verschillende soorten omvormers.


Heeft dit antwoord geholpen?
Waarom zou ik zonnepanelen kopen?

Per jaar bespaar je met zonnepanelen gemiddeld tussen de 500-1200 euro op je energierekening. Dat betekent dat je de investering ongeveer tussen 5 en 7 jaar hebt terugverdiend. Zonnepanelen gaan bovendien 25 jaar mee, dus daarna profiteer je al die tijd van de opgewekte stroom.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen fluctueert sterk. Via deze link kun je een aantal gegevens invullen en geven wij een inschatting van de investering die past bij jouw energieverbruik. Zo krijg je altijd een actuele schatting te zien van de huidige prijs van een zonnestroomsysteem.


Heeft dit antwoord geholpen?