Zonnepanelen kopen via Greenchoice

Waarom zonnepanelen?

Met zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. De energie die de panelen op je eigen dak opwekken verbruik je direct op de locatie, waardoor je minder stroom van je energieleverancier afneemt.

Op sommige momenten zul je meer stroom opwekken dan je direct zelf verbruikt. Deze resterende energie lever je terug aan het stroomnet, en voor de teruglevering ontvang je van je energieleverancier dan weer een vergoeding. Lees hier meer informatie over zelf zonne-energie opwekken of over de kosten en opbrengsten.

Welke soorten zonnepanelen zijn voor jou geschikt?

Via Greenchoice kun je zeer voordelig zonnepanelen aanschaffen. Wij bekijken of je dak geschikt is, werken samen met deskundige installateurs en je kunt door onze voordelige totaalpakketten direct besparen op je energierekening. Bijdragen aan een duurzame samenleving was dus nog nooit zo makkelijk!

Waar let je op bij het kopen van zonnepanelen?

Bij een aansluiting tot 3x80 ampère verrekent Greenchoice je teruggeleverde energie volledig met je verbruikte energie. Dit heet salderen en betekent, bij het opmaken van de jaarnota, dat de teruglevering wordt verrekend met de geleverde energie. Uiteindelijk betaal je enkel voor het verbruik dat overblijft, nadat de teruglevering van het verbruik is afgetrokken. Je ontvangt een vergoeding gelijk aan het kale tarief van je leveringscontract plus de energiebelasting en btw.

Zakelijk zonnepanelen kopen?

Op aansluitingen groter dan 3x80 ampère (grootverbruik) mag de energiebelasting niet gesaldeerd worden. Heb je een aansluiting groter dan 3x80 ampère? Dan betaal je voor de geleverde energie de stroomprijs inclusief energiebelasting. Voor de teruglevering krijg je enkel de stroomprijs exclusief energiebelasting vergoed.