Eigen zonne-energie

Ook zelf zonne-energie opwekken?

Ondanks dat de zon van ons nóg vaker mag schijnen, is ons land prima geschikt om zelf échte groene energie op te wekken met zonnepanelen. Tienduizenden Greenchoice-klanten doen dat inmiddels al. En ieder jaar komen daar duizenden nieuwe zonnestroomproducenten bij. De kosten voor zonnepanelen verdient u terug omdat u de zonnestroom zelf verbruikt en dus minder stroom van Greenchoice afneemt. U kunt uw zonnepanelen kopen via Greenchoice. Uiteraard met dezelfde duurzame én kwaliteitseisen die u van ons gewend bent voor uw groene energie.

 

Zonnepanelen via Greenchoice

Als u via Greenchoice zelf écht groene energie wilt opwekken, krijgt u zonnepanelen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs. De panelen zijn duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd. Ook heeft u op ieder moment inzicht in uw stroomproductie via uw computer of telefoon-app. Via onze offertetool krijgt u snel inzicht in de kosten, stroomproductie én de besparing van onze verschillende zonnepanelenpakketten.

U wordt zelf groene energieproducent

Uw zonnestroom is duurzaam én is geld waard. De stroom die u opwekt verbruikt u voor een deel direct zelf. Die energie hoeft u niet meer van Greenchoice af te nemen. Zo bespaart u op uw energierekening. De stroom die u niet meteen zelf nodig heeft, verkoopt u aan Greenchoice. Wekt u op jaarbasis in totaal minder op dan u zelf in totaal verbruikt, dan kunt u salderen. Dan wordt de teruggeleverde stroom aan het net tegen hetzelfde tarief (inclusief alle belastingen en overheidsheffingen) in mindering gebracht op de stroom die u van Greenchoice geleverd krijgt. Wekt u meer stroom op dan u zelf verbruikt, dan gaat u netto terugleveren. Voor dit deel ontvangt u van ons een netto terugleververgoeding van €0,11 tot aan de eerste 10.000 kilowattuur. Levert u meer dan 10.000 kilowattuur netto terug, dan ontvangt u voor het gehele netto teruglevervolume het kale leveringstarief.

Lees meer over energie terugleveren

Samen beste pakket bepalen

Nadat u een offerte bij ons aanvraagt voor zonnepanelen, neemt een van onze zonne-energieadviseurs uw situatie telefonisch met u door. Aan de hand van recente luchtfoto’s bespreekt de adviseur wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk bepaalt u hoeveel panelen u wilt plaatsen en hoe deze op uw meterkast worden aangesloten. Van onze adviseur krijgt u ook de uiteindelijke offerte.

Waarom zonnepanelen van Greenchoice

Duurzaam en eerlijk

Ook wanneer u zelf energie wilt opwekken vinden we het belangrijk dat de producten die u gebruikt duurzaam en eerlijk zijn. Onze panelen beantwoorden aan internationale milieustandaarden (ISO 14001). Ook zijn ze gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden; zonder kinderarbeid, verplichte overuren en mét een fatsoenlijk salaris (SA 8000).

content-img-43.png

Veiligheid en betrouwbaarheid

Onze zonnepanelen voldoen aan alle Europese normen voor de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische producten (TüV en CE). Zo weet u zeker dat ook de levensduur van uw zonnepanelen duurzaam is. Wij werken uitsluitend met vakbekwame – vaak regionale – installateurs die veel ervaring hebben met zonnepanelen. Dit is belangrijk omdat voor het installeren van zonnepanelen kennis nodig is van zowel dakwerkzaamheden als elektriciteit.

content-img-44.png

Duurzaamheidsleningen

Het plaatsen van zonnepanelen is officieel een ‘duurzame woningverbetering’. Dit betekent dat – als u dat wilt - u voor de panelen waarschijnlijk een duurzaamheidslening kunt afsluiten via GreenLoans (ABN-AMRO) of Ik Investeer Slim (Nationaal Energiebespaarfonds). De rente die u betaalt over de lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Binnen enkele dagen weet u of u in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening.

U kunt btw terugvragen

Door een overheidsregeling kunt u de btw die u betaalt op de aanschaf van panelen terugvragen bij de Belastingdienst. Deze overheidsregeling is misschien tijdelijk. Wij kunnen er dus geen garantie over geven. Op de pagina btw-teruggave voor zonnepanelen vindt u uitgebreide informatie en hulp.

Lees meer over btw-teruggave

Andere manieren van zelf opwekken