Eigen zonne-energie

Ook zelf zonne-energie opwekken?

Ondanks dat de zon van ons nóg vaker mag schijnen, is ons land prima geschikt om zelf échte groene energie op te wekken met zonnepanelen. Tienduizenden Greenchoice-klanten doen dat inmiddels al. En ieder jaar komen daar duizenden nieuwe zonnestroomproducenten bij. De kosten voor zonnepanelen verdient u terug omdat u de zonnestroom zelf verbruikt en dus minder stroom van Greenchoice afneemt. U kunt uw zonnepanelen kopen via Greenchoice. Uiteraard met dezelfde duurzame én kwaliteitseisen die u van ons gewend bent voor uw groene energie.

 

Zonnepanelen via Greenchoice

Als u via Greenchoice zelf écht groene energie wilt opwekken, krijgt u zonnepanelen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs. De panelen zijn duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd. Ook heeft u op ieder moment inzicht in uw stroomproductie via uw computer of telefoon-app. Via onze offertetool krijgt u snel inzicht in de kosten, stroomproductie én de besparing van onze verschillende zonnepanelenpakketten.

U wordt zelf groene energieproducent

Uw zonnestroom is duurzaam én is geld waard. De stroom die u opwekt verbruikt u voor een deel direct zelf. Die energie hoeft u niet meer van Greenchoice af te nemen. Zo bespaart u op uw energierekening. De stroom die u niet meteen zelf nodig heeft, verkoopt u aan Greenchoice. Wekt u op jaarbasis in totaal minder op dan u zelf in totaal verbruikt, dan kunt u salderen. Dan wordt de teruggeleverde stroom aan het net tegen hetzelfde tarief (inclusief alle belastingen en overheidsheffingen) in mindering gebracht op de stroom die u van Greenchoice geleverd krijgt. Wekt u meer stroom op dan u zelf verbruikt, dan gaat u netto terugleveren. Voor dit deel ontvangt u van ons een netto terugleververgoeding van €0,11 tot aan de eerste 10.000 kilowattuur. Levert u meer dan 10.000 kilowattuur netto terug, dan ontvangt u voor het gehele netto teruglevervolume het kale leveringstarief.

Lees meer over energie terugleveren

Samen beste pakket bepalen

Nadat u een offerte bij ons aanvraagt voor zonnepanelen, neemt een van onze zonne-energieadviseurs uw situatie telefonisch met u door. Aan de hand van recente luchtfoto’s bespreekt de adviseur wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk bepaalt u hoeveel panelen u wilt plaatsen en hoe deze op uw meterkast worden aangesloten. Van onze adviseur krijgt u ook de uiteindelijke offerte.

Waarom zonnepanelen van Greenchoice

Duurzaam en eerlijk

Ook wanneer u zelf energie wilt opwekken vinden we het belangrijk dat de producten die u gebruikt duurzaam en eerlijk zijn. Onze panelen beantwoorden aan internationale milieustandaarden (ISO 14001). Ook zijn ze gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden; zonder kinderarbeid, verplichte overuren en mét een fatsoenlijk salaris (SA 8000).

content-img-43.png

Veiligheid en betrouwbaarheid

Onze zonnepanelen voldoen aan alle Europese normen voor de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische producten (TüV en CE). Zo weet u zeker dat ook de levensduur van uw zonnepanelen duurzaam is. Wij werken uitsluitend met vakbekwame installateurs die veel ervaring hebben met zonnepanelen. Dit is belangrijk omdat voor het installeren van zonnepanelen kennis nodig is van zowel dakwerkzaamheden als elektriciteit.

content-img-44.png

Duurzaamheidsleningen

Het plaatsen van zonnepanelen is officieel een ‘duurzame woningverbetering’. Dit betekent dat – als u dat wilt - u voor de panelen waarschijnlijk een duurzaamheidslening kunt afsluiten via GreenLoans (ABN-AMRO) of Ik Investeer Slim (Nationaal Energiebespaarfonds). De rente die u betaalt over de lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Binnen enkele dagen weet u of u in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening.

U kunt btw terugvragen

Door een overheidsregeling kunt u de btw die u betaalt op de aanschaf van panelen terugvragen bij de Belastingdienst. Deze overheidsregeling is misschien tijdelijk. Wij kunnen er dus geen garantie over geven. Op de pagina btw-teruggave voor zonnepanelen vindt u uitgebreide informatie en hulp.

Lees meer over btw-teruggave

Andere manieren van zelf opwekken