Samen met DGTL werken aan 100% groene festivalstroom

25 maart 2015

Tijdens het festival DGTL op 4 en 5 april kunnen mensen hun mobieltjes of tablets makkelijk en veilig laten ‘logeren’ en opladen met 100% groene stroom in het Greenchoice Electric Hotel. Het hotel is onderdeel van DGTL Powerwharf: een duurzame proeftuin waar de eerste stappen richting 100% groene festivalstroom worden gezet.

Greenchoice Electric Hotel: zelf bijladen

In het Greenchoice Electric Hotel laten we festivalbezoekers van alles zien over duurzame elektriciteit, energie besparen én zelf opwekken. Ter plekke kunnen mensen bijvoorbeeld zelf het mobieltjeshotel bijladen met een fiets of hydropomp. Interactie is een essentieel onderdeel van de DGTL Powerwharf.

Duurzame verandering stimuleren

Een festival is meer dan een muzikale ervaring. Het is een tijdelijke stad, die knelpunten in de samenleving kan aanstippen en duurzame verandering kan stimuleren. DGTL en Greenchoice zorgen er samen voor dat dat de komende jaren op een aansprekende manier gebeurt. In gezamenlijke groene-energieprojecten waarvan het Greenchoice Electric Hotel de eerste is.

100% groene stroom voor festival

Stroom is een van de grootste factoren in de ecologische voetafdruk van een festival. Voor de paar dagen dat een festival meestal duurt, wekt de organisatie zelf stroom op, vooral via generatoren. Daarom test DGTL dit jaar verschillende duurzame stroombronnen. De DGTL Powerwharf is onderdeel van het DGTL Revolution manifest, dat toewerkt naar een volledig duurzame festivalproductie. Voor editie 2016 staat een vaste – en natuurlijk volledig groene - stroomvoorziening in de steigers. Dat zou de eerste in Nederland zijn.

Lees ook deze artikelen

We fietsen de Climate Classic 2024

13-06-2024

Nieuwe zonnepanelen Dierenbescherming Ridderkerk

23-05-2024

Natuurprojecten komen samen in Natuur voor Morgen

14-05-2024